tiistai 16. huhtikuuta 2013

Toko uran korkkaus!

Korkattiin Demin kanssa tänään Pärnävaaralla JoAn kisoissa tokouramme!

En muista koskaan koiraharrastukseni aikana olleeni niin hermostunut, mitä olin sunnuntai aamuna herätyskellon soidessa! Eikä tilanne ainakaan parantunut mitä lähempänä h-hetkeä olimme.

Kisapaikalla Demi oli hyvin vilkas oma itsensä, mutta heti halliin mentyä muuttui todella levottomaksi ja äänekkääksi, joka  varmasti johtui aika pitkälti omasta hermostuksestani, mutta epäilen myös, että agilityesteet hallin laidoilla tekivät tehtävänsä. Demi kun ei hallissa ole tokoa tehnyt.



Mutta pisteet selityksineen:

Luoksepäästävyys 10 - helppo homma.

Paikkamakuu 0 - kaksois käskyllä meni maahan, jäi todella hyvin ja varmasti - KUNNES - siskon beussi nousi ja juoksi emäntänsä luo! Demi ampaisi pari metriä siskoani kohti pysähtyi, jäi seisomaan ja katsoi vuoroin siskoani ja vuoroin minua, mutta tyytyi sitten seisomaan siellä. Reunasta nousi myös seuraava koira, russeli joka myös juoksi emäntänsä tykö - se Demiä ei kiinnostanut.

Seuraaminen kytkettynä 7 - Ite olin aika jännittynyt ja Demi paukutti mulle jonkun verran. Ihan ok seuruuta, vaikka ei kytkettynä seuraamista olla otettu, koska helpompi aina vaan laskea se irti :D

Seuraaminen taluttimetta 7 1/2 - Edellisen toisinto.

Liikkeestä maahan 9 - Paukutti alkuun, muuten oli todella kiva. Perusasento oli myös sävelletty.

Luoksetulo 8,5 - tuomari kommentoi tässä vaiheessa " tiedäthän, että menetät todella paljon pisteitä tuon haukkumisen takia? Tuokin liike olisi ollut mennen tullen 10 suoritus, ilman ääntelyä."

Liikkeestä seiso 8 - Louskutti melkein koko seuruun ajan, mutta pysähtyi tosi hienosti :)

Hyppy 0 - Ihan fiasko, alettii mutennii koko liikettä harjottelee 10pv ennen kisoja, ja se ei nyt ihan riittänyt. Hypylle tultaessa karkasi hypylle ja lukitsi putken sen takana niin, sanoin sitten vissiin vähän liian napakasti Demille, että nyt takaisin ja jännityin - tästä seurasi ettei mennyt enää hypyn yli ilman käsimerkkiä, ja senkin onnistuin sössimään, kun D vaatii käsmerkin oikeella kädellä, muuten kiertää hypyn sivulle, syystä että ohjaan agissa mahdollisimman pitkälle vasurilla ja koiran silmään erehdyttävästi vasemman käden liikerata näyttää siltä, että sen täytyy hypätä ja kiertää takaisin miun luo... Huoh. Oma moka.

Yleisvaikutelma 8 - Taitava koira joka valitettavasti ääntelee liikaa.

ALO3 121,5p

Kokonaisuudessan olin kyllä tyytyväinen Demin tekniseen osaamiseen, mutta ääntä oli liikaa - täysin hiljainen se ei varmasti ole koskaan , mutta tuollainen suoranainen louskuttaminen meni jo yli. Paikkamakuun uskon Demillä olevan varma vieraiden koirien kanssa, mutta nyt teho treeniin jos koira kaveri nousee, että sitten ei nousta myöskään! Nyt otan itseäni niskasta kiinni - rupean vaikka joogaamaan, että saan oman mieleni kuriin seuraavaan koitokseen, jottei D tarvitse koko ajan säestää paniikiani :D

Ei kommentteja: