tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lappeenranta KR



Nuetin Aina-Armas "Armas"
Tuomari: Luis Gorjao-Henriques, Portukali

"Tyypillinen pää, jossa hyvä kallo. Korvat ovat hiukan alas asettuneet, mutta hyvän muotoiset. Hyvät silmät. Hyvän kokoinen. Hyvät mittasuhteet. Hyvä rinta ja ylälinja. Korkea etuliike." 
VAL ERI VAK1 SA PU4.



Mietin aamulla jo näyttelypaikalle tullessa, miksi ilmotin Armaan TAAS tähän kylmään halliin, se ei siellä ole tähän päivään mennessäään seisona kauniisti siellä kun tutisoo kun haavan lehti! No joo, olihan se taas perusvarmaa Armasta, kyllä minnuu vähän huvitti kun Armas liikkui taas "autopilotilla", se ei paljon emännän neuvoja tartte. :D Eriä lähdettii hakee ja eri saatiin, joten ihan tyytyväinen olen :)


Ajattara "Mora"
Tuomari: Johnny Andersson, Ruotsi

"8kk. Mukava pää, riittävä kaula. Toivoisin paremman maskin. Erinomainen rinta. Riittävän kulmautunut takaa. Aavistuksen pitkä lanne. Liikkuu hyvällä askeleella sivusta. Kinnerkulma näyttää korkealta."


Moran kanssa depytoimme näyttelyiden saralla, en ollut ennättänyt pennun kanssa omalta osaltani näyttely hommia treenata (illalla kerran kokeilin pysyykö se neljällä jalalla - juoksemaan ei päästy kun piha umpi jäässä), mutta kiitos Tanjan panostuksen, minun ei tarvinnut kun viedä pentu kehään - sehän käyttäytyi kuin kokeneenpikin konkari! Iso kiitos pennun haltijalle tästä. Näyttely tilanne oli M uusi, mutta pentu kulki väkijoukossa todella mukavasti, ei panikoinut tms. Kaikkia olisi vaan pitänyt päästä morjestamaan :D Uskon tosin, jotta Titan Karu hukasta oli suuri apu Moralle, kun se eteni niin itsevarmasti määrätietoisesti eikä kummaksunut mitään, niin pentu sai oikein mainiota esimerkkiä!

Kehää odotellessa M kävi pitkällee ja seurasi kehässä juoksevien koirien touhua. Tuomari piti pienen tauvon, joten sillä välin kävin kokeilemassa, että kuinkas se pentu juoksee. Ekalla kierroksella vauhtia oli liian vähän, joten peitsiksi meni - toinen kierros reippaammin ja avot! Sehän liikkui todella kauniisti ja vaivattomasti :)

Kyllä mie olin niin ylpeä kakarasta, kun tuomari tuli pennun kopeloimaan ja syynäämään hampaat niin M seisoi kun tatti, ei mitään vastarintaa/ väistelyä, mitä olisi voinut pennulta odottaa! Liikkui myös todella maltillisesti, eikä häseltänyt!

Arvostelu oli hyvä, ja pentu käyttäytyi todella kauniisti, niin jäi ihmetyttämään miksei KPta jakanut.. Mutta ei sen puoleen, ei tuomari tuntunut pahemmin välittävät muutenkaan mustista sakemanneista kun meidän jälkeemme kehässä pyörähti musta uros saaden H:n(?). Tietääpähän, jottei enää käytä kyseisellä tuomarilla noita. Yritän nyt kovasti metsästää minne Reijo Tuovinen tulisi sakemannit arvostelemaan, ehdottomasti haluan hälle Moran kiikuttaa  , ja Demin uudestaan nyt kun aikuinen on!


Siskon beussi oli ROP ja Titan Karu myös, joten päivä veny pitkäksi ryhmäkehiä odotellessa! Siellä paimenet eivät pärjänneet, mutta tulipahan käytyä.  ;)
 

Ei kommentteja: