maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulun vietossa.

Niin se joulu tuli ja meni.
Oltiin koiruuksien & Kissan kanssa joulu Savonrannalla, maaseudun rauhassa avon porukoiden tykö. Alkuun odotin jo kauhulla mitähän siitä mahtaa tulla kun on Kissakin mukana, ja joulun seutua siellä tapasi käydä paljon vierasta porukkaa - ja kotonahan meillä ei juuri vieraita käy, niin vähän sitä jännitti että miten meluisasti koirat nämä vieraat ottavat. Noh Armas ystävällisesti räksytti alkuun jokaisen mutta tosi nopeasti se sitten hiljeni ja meni tuttavuutta tekemään, etenkin eräs mies oli mieleen joka rupesi palloa samantein pihalla heittelemään - sille ei tarvinnut urputtaa! :D Vähän jännitti että miten ihmiset tajuavat ajaa varovasti pihaan, jossa nyt olikin koiria, vaikka normaalisti ei, noh ajotavasta en tiedä, mutta koirat ainakin väisteli nätisti autot - tai siis Demi joka oli miltein koko ajan pihalla - Armasta sinne ei saanut kirveelläkään vapaa ehtoisesti jäämään ;)

Aattona koirat saivat molemmat aika pitkälti olla sisällä koko päivän, ihmisten kaverina, Demi olisi mielellään myös pihalla ollut, mutta sitten kun appiukkokin rauhottui sisälle, niin siihen loppu Deminkin kiire. On ihan älyttömästi appiukon perään, olen melkein ilmaa neidille silloin jos pitää vouhottaa appiukon perään :O Kissa sekoili koko joulun pyhät, oli oikea riesa, millon mitäkin kukkaa yritti purra, ja millon mihinkin suuntaan säntäili, voi argh, unohtamatta että millon kävi puremassa ketäkin.


Noh joka tapauksessa oli aikasta väsyä porukkaa aattoiltana (muutama erittäin huonolaatuinen puhelimella otettu kuvanen). Ainiin ja sai koirat muutaman lelun, ostin ennakkoon molemmille uudet pallot, Demille narupallon, ja Armaalle heittovarrellisen tennispallon, että saapi heitettyä kaaaauuuvvaaas palloa - ja ne testatttiinkin heti erittäin hyväksi. Sitten avon sisko oli ostanyt Armaalle ns. kolmion muotoisen vesilelun ja Demille renkaan muotoisen köysilelun. KiitoS! 




Sitten vielä joulupäivänä käytiin vähän lisää sukuloimassa, siellä vain Armas pääsi taloon sisälle, Kissa ja Demi jäivät auton vahdiksi, koska Armas olisi jäätynyt autoon. :) Olivat kaikki siis kyydissä siksi, koska jatkettiin matkaa siitä sitten kotia päin, eikä enää savonrannalle menty. Aikasta hyvin oli vaikka paikassa on 10 täysin vierasta ihmistä ja kaikki vielä tyypillisesti lässytti ja yritti tulla rapsuttaa ennenkun Armas ite sai haistella - mutta kyllähän tuo alkujärkytyksen jälkeen kaikki sylit kierti, muutamia vahvoja silmälasien sankoja varo kyllä.

Tapanina sitten käytiin isäni luona syömässä, sinnekin vain Armas pääsi mukaan, mutta Demi ei pistänyt pahakseen kun annoin sille hirven luun purtavaksi lähtiessä, niin sitä jäi autuaana natustamaan. :) Kyllä on nyt väsynytta terrieriä kun leikki vielä siinä isän kahden koiran kanssa ja oli myös isosiskoni perheineen kanssa syömässä isän luona, niin pitihän sen Armaan niiltäkin kaikki mahdollinen huomio saada. :)

Sellainen jouluaika meillä, koirat ovat varmasti hyvin tyytyväisiä kun huomenna saavat vain levätä päivän :)

Ei kommentteja: