sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikonloppua poikkiin kanssa.

Lauantai aamuna lähdettiin poikkiin kanssa montulle, siellä oli tarkoitus nähdä Erja ja kääkät. Erjalle kuitenkin on tullu varhais dementtia, joten neitiä sai taas odotella! Jos Erja olisi tullut ajallaan, miulla ei ehkä ois leikannut kiinni poikiin, ai tauti että osas taas Rico pistää shown pystyyn!!!



Heittelin - tai siis tarkoitus oli heitellä Armaalle palloa, mutta Ricolla leikkas ihan totaalisesti kiinni, rupes juoksee minua ja Armasta ympäri, välillä purren Armasta ja ulis/louskutti minkä kurkusta lähti -toki tiedän, et se on ihan puhtaasti reaktio siitä et Armas kiihtyy niin Ricolla on tarve rauhottaa se, mutta meillä EI TODELLAKAAN 30kg sakemanni hyöki 8kg terrierin niskaan, oli mikä vaan, ja yleensä Rico nöyristeleekin Armasta kun Armas sille räsähtää et ei noin, mut nyt kierrokset vaan nous siitä!



Lopulta kun sain Ricon sitten kiinni (ei antanut enää kiinni sitten kun louskutti ja veti lenkkiä ) , tuuppasen herran maate ja saihan tuota aika voimalla sen päällä istua, jotta sain sen aloillaan pidettyä - edelleen huuto oli sen mukainen, mutta ainakaan ei päässyt Armasta napsimaan, vaan joutui alistumaan kohtaloon, että minä päätän näistä asioista meillä.



Samaan syssyyn Erjakin saapui paikalle, joten oikein mukavasti mulla oli omat pojat todella kierroksilla, kun olisi pitänyt asiallisesti moikata koira kaverit, ihme kyllä Armas ei ollut moksiskaan Erjan hoitokoira Rollesta, jätti ihan tyysti rauhaan. Ricosta ei voi samaa sanoa, sekun oli vielä edellisestä vähän kierroksilla, ja sitten kääkät tuli räksytyksen kanssa, niin voi vaan arvata miten tollanen teinin alku asian otti...



Kyllä on aika kullannut muistot, eihän Armas vaan ikinä ollu tollanen? Eihän? Armas on aina ollu tollanen nerouden huipentuma ;)



Sitten kun Rico suvaitsi ottaa kontaktia ja rauhoittua, pääsi sekin katsomaan Rollea, millään tavalla Rico ei ollut agressiivinen tai mitään, mutta turhan tungeteleva ja sitten todella röyhkeäksi meni touhu, etenkin jos Taunokin oli lähellä. Totesinpa vain, ettei Rico ja Tauno ole hyvä yhdistelmä Rollen kanssa, sillä joku siinä otuksessa nostatti molempien poikien andrealiineja. Joten pidettiin sitten vuorollaan irti Ricoa ja vuorollaan Rollea, oli se vaan jännä nähdä miten samantien kun Rolle oli hihnassa, koko poppoo muuttui aivan normaaliksi! Ei mitään tönimisiä, tuuppimisia,räksytyksiä, vaan kaikki touhotti menee tasapainossa.



Lopuks otin vielä autolla Ricolle harjoitusta silleen, että se oli kytkettynä auton vetonuppiin ja itse sitten kökötin Ricon ja Armaan välissä ja heittelin palloa muutaman metrin päähän Ricosta pois päin, kyllähän se mölisi, mutta huutokonsertilta vältyttiin kun sain korjattua käytöstä heti, ja ei päässyt Ricokaan kiihdyttämään itseään ympyrää juostessa. Tätä pitää nyt kyllä tehdä, että leikkii Armaan kanssa tuolleen et se selkeästi kiihtyy, jotta Rico huomaa, että siihen ei tarvii puuttua.



Montulta suoraan kiidettiin tallille, siellä Rico näki elämänsä ekaa kertaa hevosia! Voi jehna kun kiinnosti ja jännitti yhtäaikaa. Pari kertaa puhahteli, mut ei mitään räksytys kohtausta / karvojen nostelua ollu havaittavissa! :) Kyllä siitä talli koiranKIN saisi ;)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kirjoittaa blogia, jos ei osaa ihan simppeleimpiä asioita äidinkielestä? Aivan lukemattomasti yhdyssanavirheitä, väärin kirjoitettuja sanoja ja mitä ihmeellisempiä lausekokonaisuuksia. Tykkään lueskella koirablogeja, mutta täytyy myöntää, että tässä kohdassa kiinnostus ei jaksa pysyä yllä, kun miltein joka lauseessa on jonkinlainen virhe...

T. Vielä koiraton, pian uuden saksanpaimenen omistaja

Siina kirjoitti...

Hei,
Myönnän, jottei yhdyssanat ole välttämättä ihan hallussa, mutta muutoin kirjoitusasu on minun näköiseni ja saa niin ollakkin. Itse pidän blogia ennenkaikkea itselleni, eikä itseäni ainakaan innosta lukea kirjakieltä. :D

-Siina

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi ei nyt vaan ymmärrä meitä kieroja savolaisia! Yhteen tahi erikseen tokkopa sillä niin väliä. =)