lauantai 22. maaliskuuta 2014

Illalla alkaa olla jo veto aika pois.


Meidän vanhaherra on innostunut pomppimaan sohville, niin ja siinä ohessa on myös Demin päälle muutaman kerran hypännyt - voin kertoa, eukko ei arvosta! :D

Tänään aloitettiin aamu Ricon, Moran ja Arpun kanssa 6km metsälenkillä, kyllä oli taas emännällä reittivalinnat kohdallaan, kaivelen varmaan viikon päästäkin vielä noita havuja tukastani! Noo pääasia, et rakkiloila oli hauskaa, ja kaikki olivat melekosen rauhallisia kun pihaan tultiin.





Toki lenkkireitille sattui myös peltoja, ja toki muutama kuva piti nuoristosta ottaa sielläkin, Armas tässä vaiheessa jo oli sanonu, että heippa ja jatkanut omia reittejään - kyyyllää se sit takas vielä tuli loppulenkin ajaks, kun vaihdoinkin perinteiseltä reitiltä pois ja lähdin erisuuntaan :p .






Kotiin tuntaesa, minulla oli hyvin rapaisia ja savisia piskejä! Ois toki voinut valita vähän paremmin tuon lenkkireitin, savipellon läpi siis mentiin. Noh joooo, ainakin toisilla oli kivaa. Katuharjalla isoimmat paakut sai harjattua! Harmi kun ei noissa kuvissa oikein näy, miten savisia ne oikeesti oli! Pölläkkä vaan kävi, kun Rico muutama tunti myöhemmin ravisteli itseään ja kuiva savi vaan pöllysi!



Tietysti Deminkin kanssa piti touhuta, kun muutkin olivat saaneet liikkua kyllikseen, elikkäs näinpä suuntasimme Demin kanssa kahdestaan pyöräilemään, ja melko vaivattomasti 13km taipui Demiltä - itsestäni en niinkään mene sanomaan :'D Noh, ei se Demikään ihan puhtaana selviytynyt!



Pari tuntia myöhemmin suunnattiin sitten Ricon kanssa tottistelemaan, Nooran ja Nemon kanssa. Rico oli tosi pätevä! Tehtiin käännöksiä ja seuruussa temmon vaihteluita ja sitten muutaman kerran jäävät (toko) läpi, toimi kyllä tosi kivasti! Loppuun vielä uhmattiin luonnonlakeja ja otettiin Nooran kanssa täyspitkä 2min paikkamakuu pojille, max. 5m välimatkalla. Rico meni maahan ekalla käskyllä, jäi hyvin, odotti hyvin, vähän katseli ympärille ekan minuutin kohdalla, mutta ei ollut ollenkaan sen oloinen, että ottaisi ritolat, vaan juurikin katseli rennosti. Luoksepalatessani kesti hyvin, kunnes liikkuroin "käsky" , niin siitä nousi, ennen sivulle nousu käskyäni - muuten oli kyllä tosi hienosti!

Loppuun vielä näyttelytreeniä, tai lähinnä halusin kuvia Ricon ravista.



Sitten Noora kävi meillä teellä, ja samassa otettiin Morastakin muutama kuva. Harmittaa ihan sikana, kun en tajunnu, et toi oikee takajalka meni liian taa, muuten on kyllä melkosen täydellinen kuva neidistä <3 Huomenna Mora lähteekin sitten omaan kotiin, ihan huippis viikko ollut kyllä likan kanssa, on se niin vaivaton! Tosi jännä seurata Ricon ja Moran touhuja, ei Rico oo kenenkää muun kanssa tuollainen mitä se on Moralle, meillä on ollut aivan äärettömän rauhallista, vaikka koirat ovat juosseet ja riehuneet, mut jotenkin se on niin erillaista noilla kahella, kun mitä esim. Ricolla ja Aamulla. Eikä Rico yleensä kenenkää kaa kylkikylessä makoo, mut Mora saa tulla ihan viereen. Mut joo, Mora kyllä ei oo antanut Ricolle mitään syytä hermostua - mistään, Moralle kaikki on okei!




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita nää koirat! ei voi muutako ihailla.
Minulla olisi kysymys johon toivon saavani jotain vastausta :)

Elikkäs meille on ensi syksynä kotiutumassa saksanpaimen jonka emä ja emänemä on todella saalisviettisiä. Kasvattaja kertonut että juoksevan pien eläimen nähdessään saalisvietti herää heti esiin ja ohjuksena perään.

Mieleeni tuli että mites saalisviettinen saksanpaimeneni voi tottua pupuihin haluamatta tappaa niitä kun meillä ei ole pupuja johon totuttaa ja mahdollisuus pentuna nähdä niitä on hyvin pieni, pari kertaa mahdollisesti tätini pupuja. Onko teillä ulkona tälläistä ongelmaa koirien nähdessä jotain juoksevaa ja onko kuinka helppo saada hallintaan koira siinä tilassa.