torstai 3. tammikuuta 2013

Vuosi k a t s a u s !

Vuosi 2012 oli meille monin tavoin täynnä kaikkea uutta ja jännää, kaikki tavoitteet asetettiin pieni pilkesilmäkulmassa - kun olihan selvää, jotta jos Demi tiinehtii se muuttaa paljon suunnitelmia molempien koirien osalta - ja puolestaan jos ei niin sitten saadaan tehdä paljon kaikkea muuta - joten siis molemmat varasuunnitelmat oli tehty.



Alkuvuonna kuitenkin käväistiin molempien koirien kanssa muutaman näyttelyt:
Demi 15.01 Kajaani KV => EH, 25.02 Tuusniemi RN => EH sekä 05.05 Lieksa RN => T .


Armas pyörähti puolestaan Tuusniemi RN:ssä ollen ROP sekä 26.05 Joensuu KR:ssä ollen sielläkin ROP.

Armas kävi muutamat aksakisat, enenpi vähempi pärjäten - ja minä mursin kinttuni niin Pilvi joutui parin päivän varoajalla lähtemään Varkauteen ohjaamaan Armasta - noh eihän siitä mitään tullut kun Armas oli ihan äitin perään, mutta kokemus sekin :D 



Molemmat koirat kävivät kesän korvilla myös luonnetestissä, ja molemmat suoriutuivat siitä oikein mainiosti - ilman järkyttäviä paljastuksia luonteesta. Niin ja samoihin aikoihin Demi astutettiin. 



Kesäkuun puolella minut sitten lopulta päästettiin piinasta ja Demi ultrattiin tiineeksi! Lopultakin pystyi lyömään suunnitelmat lukkoon ja järjestelemään asiat siten, että pikku penneleiden oli hyvä tulla maailmaan. : ) 



Heinäkuun alussa, vielä ennen Demin poksahtamista käväistiin Kuopiossa agirodussa edustamassa brasseja Armaan kanssa, eihän sieltä nyt suurta menestystä tullut, mutta kokemuksena oli kyllä erittäin mukava! 



14.07 Meidän elämä sitten heittikin voltin kun Demi pyöräytti 8 pentua maailmaan! Kiitos vielä Tanjalle joka suostui aamuyöstä tulemaan minun avukseni - koirahan pärjäsi hienosti , mutta emäntä meinasi aina unohtaa hengittää ja tsempata koiraa :D



Siitä etiä päin meillä olikin melko pentukeskeistä elämää ja sitten kun pennut vähän kasvoivat, saivat ne olla mukana kaikessa mahdollisessa minkä vaan pystyin tarjoamaan. Kaikki saivat myös eläinlääkäristä puhtaat paperit, jotenka alku elämälle lähti hyvin käyntiin. 



 
Joskin, ei me ihan ilman säikähdyksiä selvitty, yksi aamu meni kyypakkauksen perässä juostessa, kun Ricoa pisti amppari ja pentu meni todella huonoon happeen - eikä tietenkään päivystävä ollut tavoiteltavissa, onneksi kuitenkin pieni viikari palasi meidän luoksemme vielä <3






Syyskuun puolessa välissä pennut sitten lähti maaailmalle, pakko myöntä, että pieni helpotushan se sitten lopulta oli kun ei enää ollut pissiä ja kakkaa joka paikassa, mutta toisaalta, päivääkään en kyllä katunut tätä projektia, niin paljon se opetti, ja niin hienoihin ihmisiin sain tutustua. :) <3 Niin ja... jäihän Rico myös elämäämme ilahduttamaan / vihastuttamaan! :) Erästä fiksua naista lainatakseni "se syntyi jäädäkseen".



Ainiin ja elokuulla Armas kävi pikkusiskoni kanssa Kuopio KV:ssa ja sieltä kotiin tuomisina oli vacacib & cacib +vsp. Sen jälkeen Armas asustelikin toista viikkoa äitini tykö karanteenissa. 


Loppu syksystä / alku talvesta käytiin sitten Armaan kanssa parit aksakisat vaihtelevalla menestyksellä, ja Demi palasi pentujen jälkeen kunnon treeniin ja kehittyi melko mallikkaasti, joskin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, emme startanneetkaan vielä Itsenäisyyspäivänä, joka oli villein suunnitelmamme.

Vuoden lopun sitten kruunasi helsingin näyttelyt, joista Armas haki ERIn sekä todella typerän EH:n, syystä että koiralla on LIIKAA NAHKAAA! ARGH. Ei... En ole päässyt vielä tästä yli, ehkä joskus. 




Kokonaisuutena elukat pysyivät terveenä, hieroja kävi aina tarvittaessa ja muutoin elämä rullasi hyvin eteenpäin, ja sen lisäksi minä sain syksyllä kasvattajan peruskurssin suoritetuksi. :) Niin ja useampaa kasvattiakin pääsin näkemään uusissa perheissään, hyvin tuntui kaikilla menevän!

Muutoinkin vuosi meni omalta osaltani kivasti, pääsin agility puolella koutsaamaan hienoja koirakoita ja eritoten pääsin tutustumaan monipuolisesti uusiin ihmisiin, ja sain heiltä paljon tarpeellisia neuvoja tulevaisuuteen! Jatkoa kohti menen avoimin mielin. 



Niin meni meidän vuosi 2012!

Sittten olisi varmaan aika luoda paineet ensivuodelle? Noh tässä nyt jotain, ei niin kiveen hakattua.

2013!!


Yleisesti ottaen toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja näkevät paljon koirakavereita ja pysyvät omalta osaltaan sosiaalisina. :) 

Aloitetaan pennusta! 
*Tärkeinpänä varmaan välikuvat, joiden jälkeen sitten päästään todenteolla agilityä harrastamaan - tai sitten ei. Myös tokon alkeet / alokaluokka, pitäisi saada kuntoon ja toivottavasti kisatasoiseksi tämän vuoden aikaan - ryhmään mars! Sen lisäksi jälkeä pitäisi varmaan rueta kakaralla ajamaan, plaaahh.. pitää itteä ottaa niskasta kiinni. Niin ja sen lisäksi hakumettään vanhempien varjolla pääsee kakarakin!
Armas
* Aksassa nousu kolmosiin, ja sitten jos sen tokouran lopultakin korkkais? Sitten konekarhutesti ois kiva, ja MH, sekä jos tähdet oikeassa asennossa, niin BH. Muuten Armas vois vaan pysytellä terveenä ja piipahdella aina välillä hakemassa pyttyjä näyttelyistä kotiin :P

Demi
* Aksassa starttaus, ja jos rimat pysyy ylhäällä niin sitten nousu kakkosiin pitäisi olla ihan mahdollinen. Tokoon en tee mitään paineita, ollaan Demin kanssa liian tuittupäitä jos jotain päätän, mutta sitten jos tehdään tokoa vaan yhdessä tekemisen ilosta niin sitten no problem. Haku puolelle sitten jos pääsisi vieraita ukkoja etsimään, eli ryhmään mars pitäisi mennä, niin ja ilmasulle pitkäkestosuutta lisää. Ehkä jälkeä, ehkä ei. Sitten Demillekin MH sekä konekarhutesti.  Niin ja näyttelyistä voi hakea arvosteluita. 

 

Tässäpä nyt jotain pientä mietettä tälle vuotta, luultavasti paljon muutakin on, mutta nyt ei vaan tule mieleen - mutta pitää lisäillä tarpeen mukaan.

Ei kommentteja: