tiistai 20. elokuuta 2013

PEKO, ilmaisu(!!)



Askartelin Riksulle rullat (ja kaverin vinkkauksesta kankaalla ne päällystin, ko menee toi muoviputki aika livakaks kuolasena) ja niitä sisällä kerran harjoiteltiin ja nyt sitten eilen reeneissä otettiin rulla harjoitus.

Palataan tuohon kotona tehtyyn harjoitukseen, avo makasi sohvalla ja otti aina peiton alta yhen esille ja mie sitten lähetin Ricon aina "rulla" käskyllä hakemaan rullaa, ekan haki ihan nätisti, mutta seuraaville meni kyllä niin intopinkeänä, että lähti avolla ilimat muutaman kerran kun Riksu poika loikkasi puolesta olkkaria sohvalle avon päälle ja samoilla vauheilla ponnisti takasin miun luo rulla suussa :D Näyttöjä en ottanut.

Sitten siirrytään eiliseen reeniin ensin rulla harjoitus kentällä, lähti tosi hyvin rullalle, ja otti suuhun..................sittenpä alkokin rallattelu, juoksi eka sellaisen kunniamaratonin, ja korvat katos tyysti, ja sinne hukku rullakin pusikkoon (löyty sit joo). Lopulta kun sain hulttion palaamaan luokse ja otettiin uusiksi. Sitten meni hienosti, muistaakseni rullan luovutuksen jälkeen yritti lähteä rallattelemaan, ei näyttöä. Sitten toisen kerran, se oli hieno, haki ja toi luokse, sitten lähetys näytölle! Luulen että Rico oivaltaa tuon rullan todella nopeasti, mutta meille saattaa tulla ongelma siitä, että Rico ei välttämättä jaksa näytölle lähteä, kun haluaa jo etsiä seuraavan ukon :D Noo, pitää alusta alkaen panostaa tuohon rullailuun toden teolla, niin josko ei rupeis oikoimaan. Mutta sitten itse etsintä harjoitukseen:


Oltiin vanhassa navekka rakennuksessa, jossa oli maapohjainen karjasuoja, navettapuoli, varastotila, puuliiteri, sekä katon rajaa kiersi yliset, jonne oli vaan tikkaat, joten koira omin avuin ei sinne päässyt. Oli kolme ukkoa, yksi seisoi karjasuojan n. metrin korkean kivijalan päällä selkä seinää vasten, yksi oli varastotilassa kahden sohvan välissä "häkissä" (kuvasta poiketen, meillä sellainen malli missä aukeaa yksi sivu puolesta välin , ei tuolleen et koko seinä puuttuu) pressun alla ja kolmas sitten ylisillä.

Ekana Rico löyti aika kivuttomasti varastossa olleen ukon, olin jo ennättänyt naureskella, että Rico se kyllä änkeää myös tuohon häkkeröiseen, kun muut vain tökkivät ritilöitten välistä ukkoa - jep, niinhän siinä kävi, Rico oli kainaloitaan myöten häkissä :D Palkkaa Rico ei meinannut jäädä odottelemaan vaan jatkoi matkaa ja komensin sitten takaisin, niin sitten suostui syömään jopa, ja homma jatkui. Sitten oli vuorossa karjasuojassa ollut ukko, navetan puolelta oli n. metrin puotus karjasuojan puolelle, ja sinne Rico loikkasikin ilman empimistä, mutta sitten koki jonkun aivo pierun ja pyörähti vähän rakennuksen takana yms. mutta sitten kun tuli karjasuojaan takaisin, aika näppärästi ukko löytyi. Viimeisen kanssa sitten oli ihan yhtä epävarma koira kun omistaja, sai kyllä puuliiteristä hajun, mutta en ole varma, että skannasiko ukon loppujen lopuksi silmillä vain nenällä, mutta pääasia, että löytyi ja palkka tuli. 


Loppuun vielä pakeneva ukko ja lähetys liikkeellä olevan ukon perään. Tästäkin Rico teki ihan oman kuvion, kaikki muut jatkoivat talon suuntaisesti, jotkut pysähtyi portaille, toiset juoksi suoraan talon kulman taa, mutta Ricopoikapa kiersi talon ympäri toisesta suunnasta :D 

Ricon loppupalkan kanssa nyt on pieni dilemma, se ei leiki millään vetoleluilla ym, tai leikkii, mutta se ei oo sellanen "superjee" juttu, sitten palloa toki hakee, mutta tennispallon kanssa lähtee rallattelemaan ja miusta on hölmöä antaa sen rallattaa reeneissä jos arjessakaan ei saa, meillä on aika ehdoton linja sen kanssa, että pallolla ei tarvii leikkiä, jossei sitä osaa käteen asti tuoda ja miusta loppupalkka menettää merkityksen jos joudun ärähtää sille siitä, että rallattelee.. Hymn, kotona Riksulla on chihuahua kokoinen vinkuva tennispallo, sitä tykkää kannella ja saa rallatella sillä kun se on sisäpallo, reeneihin en noin pientä palloa uskalla ottaa, kun on kierrokset niin tapissa, jottei vaan tukehu siihen. Nyt käytettiin siskon beussin vinkuvaa jättitennispalloa, se vois olla ratkaisu, kun se on selkeästi erillainen kun normi tennispallo, et sellasen kaa sais sit rallattaa ja polleana kannella :) Sit jos pitäs sen pallon vaan PEKOpallona, niin linja ois selkeä pienelle miehelle. :)




Ei kommentteja: