perjantai 30. elokuuta 2013

Psyykkinen valmistautuminen alkakoot.

..Demi muutamiin tokokisoihin ilmoteltu, ja myös aksakisoja kalenteriin merkitty (mutta tosiaan vasta syksymmällä ->). Liikkeiden pitäs olla kasassa.

Luoksetulon stoppia ollaan kovasti harjoteltu Demin kanssa AVOa ajatellen, ja nyt takapalkalla se pari kertaa ollaan saatu onnistumaankin. :) Nouto........no joo, ei onnistu ei... Pelkkä kapulan suuhun ottaminen on Demille NÄIN korkea kynnys, ja tarvitsee siihenkin hillittömästi tsemppausta. Vaikka palloa ja muita leluja haluaa hakea ja tykkää hakea, niin noutokapula on niin vastenmielinen että! Tai ei suoraan sanottuna vastenmielinen, kun heiluu sillä koko ajan häntä kun tarjoaa kaikkea muuta kun kapulan nostoa, siinä vaan on joku ongelma. 



 

Ricolle kokeilin jopa metallikapulankin noutoa ja sieltähän se kapula käteen asti tuli ;) Hitto, oon päiväpäivältä onnellisempi, että Ricolle tuota asioiden käteen antamista ollaan vahvistettu ihan pentulaatikosta asti, ikinä ei oo mistään kantelusta kielletty saati äsähdetty, vaan aina oon kehunut, jos jotain tuo. Eilen kokeilin tuoko lattialta käskystä avaimet, ja toihan se nekin. Yleensä siis tuo kaiken mikä multa jää minne sattuu (mm.ruuvimeisselin toi tuossa aamusella, varmaan tippunu työhousujen taskusta) niin ilman pyyntöä, nyt piti testata tuoko ihan pyynnöstäkin! :D Luulen, jotta esineruutu ei Ricolle ois kummonen opettaa, osaa sanat TUO ja AARRE, eli tuo minulle käteen jotain? Ja nyt kun PEKOn puolelta on tuota itsenäistä etenemistä tullut vahvistettua, niin nyt voi lähettää " HAE - TUO - AARRE " käskyillä kauvemmaskin hakemaan jotain :D   



Viikonlopuksi lähdetään maalle, lauantaina Demi on Mäntyharjun näyttelyissä Harry Tastin arvosteltavana - odotuksia ei ole, Tasti kun pitää hyvin liikkuvista koirista, ja Demillä puuttuu se potku mitä useimmat tuomarit sille kaipaa. No joo, saadanpahan uusi arvostelu pitkästä aikaa :D 

Tarkoitus olisi myös viikonlopun mittaan Ricolle ottaa pellolla rullatreeniä ja kaipa sitä vois metän puolella käydä vähän pistotreeniä ottamassa, kun viikonlopun treenit jäävät välistä, hymn. Demiäkin vois pitkästä aikaa käyttää metässä hakuilemassa. Ilmaisua tuossa testailin muutamana päivänä, hyvin aloitti ja pitkäkestoisuuttakin oli, vaikka moneen kuukauteen en oo ilmaisua pyydellyt :O Pojille voisi myös tuota jälkeä ehdotella..

Ei kommentteja: