lauantai 7. syyskuuta 2013

Perjantai-ilta meni taaas grillin ääressä, käytiin möksällä grillaa ja koirat sai taas harrastaa urheilua pinkomalla mökkitietä edes takaisin auton edellä (vaihtoehtona olisi ollut jäädä aina odottelemaan pihaan, mutta kerta lähtivät mukaan niin senkun juoksivat). 

Lauantai aamuna heitettiin muutaman kilsan mettälenkki, mutta sitten tuli tunne, ettemme ole ehkä yksin, niin nähtiin parhaaks laittaa töppöstä toisen eteen ... ja rivakkaan. Lähimaastossa on tehty useita havaintoja karhusta kahden pennun kanssa kesän aikaan (edelliset viimeviikonloppuna alle 500m päässä pihassa omenapuita tyhjentämässä), mutta kertaakaan minun koirat ei ole selkeästi mitään havainnut, mutta tänään.... Ensin Armas hävisi kuin pieru saharaan - jota ei ole tuolla tehnyt ikinä, ellei ole riistan perässä - ja jos on riistan perässä päästää ajoääntä ja on sellanen hullun kiilto silmissä kun takasin tulee. Nyt kuitenkin saatiin rakkia kymppiminsa takasin kutsua ja sitten kun tuli, jatkoi nenä maassa kulkua, eikä kuunnellut yhtään ja hetkeä myöhemmin jopa sakemannitkin rekkasivat jotain ja kulkivat edes takaisin nenä pystyssä... Siinä vaiheessa kun Demi syöksyi nenä pystyssä metsään nähtiin parhaaksi tosiaan ottaa hyvin rivakasti askelta kohti pihaa ja jättää metsä rauhaan!  



Lauantai päivän päätteeksi suunnattiin tottistreeneihin rakkiloiden kanssa. Ensin otin Demille tokohypyn - kympin suoritus! Sitten vähän seuruuta ja sit autoon. 

Sittenpä koutsi jo riensi kentälle, ja oli Ricon vuoro näyttää kyntensä, olin aiheeksi valinnut käännökset. Rico on niiiin paljon vaisumpi tekiä kun Demi, joten en oikein vielä osaa "käyttää" sitä oikein tottispuolella :D Lopputulos oli sitten se, että Rico osaakin käännökset ihan okei, mutta koska tekee ne niin paljon alhaisemmassa vietissä kun Demi, minä en "näe" sitä, vaan luulen ettei sillä ole mitään hajua siitä mitä yritän siltä pyytää. :D Viettitreeniä ruetaan kuulema jatkossa tekee, että saisi sitten sitä terävyyttä lisää liikkeisiin. Rico oli kyllä vielä tavanomaistakin vaisumpi, kun on sillä ollu aika rankka viikko, ja nyt vielä kun maalla käytiin niin juoksi siellä aivan pöpinä, niin ei ihme jos ei enää jaksa tsempata tottiksessa sitten.

Mutta painottakaamme nyt sitä, että minusta Ricon yksi parhaista piirteistä on, että se on niin paljon rauhallisempi tekiä, se kuuntelee eikä sählää niinko Demi, mutta Ricon koulutus tottikseen vaatii _minulta_ aivan uudenlaisen moodin, ja aivan uudet tavat toimia. Rico tykkää makupaloista ja Ricoa saa palkata liikkeiden välissäkin pallolla RIEHAKKAASTI, ilman että kuppi heittää nurin. Demille taas namit on aika yhden tekeviä ja pallolla jos välipalkkaa, niin kierrokset nousee plus miljoonaan heti, eli Demi menee periaatteessa aika pitkälti naksuttimella ja sitten lopuksi pallo palkka - ja hyvin tekee. Niin ja tosiaan eräs kouluttaja minulle sanoi, että Demin kanssa en saa yhtään nostattaa kierroksia, vaan minun pitää olla niin masentava kuin osaan, ja nyt sitten Ricon kanssa minulle hoetaan kokoajan "leikitä sitä, riehuta, leikitä pallolla, hetsaa hetsaa!! ", mut kyyyllllää mie vielä opin :D Parhaat saksalaiseni <3


Sitten Demin kanssa otettiin osaa paikkamakuuseen, joukossa oli neljä koiraa, Demi kahden uroksen välissä, joita molempia välipalkattiin ja olivat hivenen epävarmoja paikkamakaajia, neljäntenä koirana oli sitten jonon päässä saksanpaimenkoira Sylvi. Yllätyin todella positiivisesti, että Demi ei pyörittänyt edes päätään, senkun tapitti koko pari minuuttisen minua! Oli kyllä täyden kympin paikkamakuu. Eikun autoon takaisin lepiä ottamaan. :)

Sitten otin Demin vielä vähän tokoilemaan, liikkeestä seisomisia ja liikkeestä maahan menoja, kun Fonzielle ammuttiin kentällä, ei häirinnyt laukaukset tekemistä Demilläkään. Kerran jäi liikkeestä maahan menon seisomaan (joskin syynä en usko olleen laukauksen, vaan yhteyskatkoksen meidän välillä), mutta onneksi sen jälkeen teki puhtaasti molemmat liikkeet. Viikko tokokokeeseen, ei olisi enää aikaa tälläisiin kämmeihin. :|








1 kommentti:

Jassu kirjoitti...

Teillä on hieno blogi, jossa on aina hyvää tekstiä. :)

Laitoin teille tulemaan haastetta: http://tahmaisettassut.blogspot.fi/2013/09/haasteita-satelee.html