lauantai 22. helmikuuta 2014

Jyväskylä KV.

Tänään kävimme Oton ja Moran kanssa hakemassa arvostelut tuomarilta Saija Juutilainen. Tuomari oli saksanpaimenkoirilla hyvin tiukka ja piti linjansa loppuun asti! Otolle vähän toivoin EH:ta, mutta Moralle H oli aika odotettavissa, on tyttö kyllä vielä niin kovin kesken, mutta niin sitä oli äitinsäkin vielä tuossa iässä. Molemmat koirat saivat vielä suullisesti kehuja luonteestaan ja avoimmuudestaan, mainitsi erityisesti, että siihen tulisi kasvattajien kiinnittää paljon enemmän huomiota tässä rodussa - ja olen täysin samaa mieltä.


Pikku Tiitiäisen Amoral "Otto"
"19kk, oikealinjainen nuori uros. Raajaluustoa tulisi olla enemmän, samoin kulmauksia edessä ja takana. Maskuliininen pää. Hyvä purenta, ilme ja pigmentti. Napakat, hieman leveä asentoiset korvat. Jäntevä ylälinja, pitkä rintakehä. Etuosa saisi vielä kehittyä. Liikkuu vielä kevyesti ja sivuliike saisi pidentyä ja voimistua. Hyvä hännän asento. Hyvä luonne, karva ja väri. Riittävä pohjavilla. Liikkeeseen saisi tulla enemmän rodunomaista vetävyyttä, tänään askel enemmän kipittävä."

NUO H


Pikku Tiitiäisen Ajattara "Mora"
"19kk, hyvärunkoinen, oikealinjainen nuori narttu. Sopusuhtainen raajaluusto. Hienot vahvat käpälät. Narttumainen pää, jossa hyvä pituus, mutta vielä kovin kapea kallo ja kiilamainen malli puuttuu. Tummat silmät. Hyvät korvat ja purenta. Sulava kaulan kiinnitys. Hyvät leveät reidet. Hieman kapea taka-askel, vielä kovin löysät etuliikkeet. Sivuliike riittävän ulottuva ja voimakas. Säilyttää ylälinjan. Hyvä luonne. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Hyvä karvanlaatu, riittävä pohjavilla."

NUO H

1 kommentti:

janina kirjoitti...

Oton arvostelussa oleva "Raajaluustoa tulisi olla enemmän, samoin kulmauksia edessä ja takana." Siis mitä ihmettä, kulmauksia pitäisi olla enemmän takana?!? Otollahan on ihan täydelliset kulmaukset! Vai onko tämä tuomari sellainen sammakkojalkojen ystävä?
Huhhuh, mä olisin antanut vähintään ERI:t kummallekin koiralle. :D
Kauniita koiria.