lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kokonaisvaikutelma 10

Tänään kilpailtiin Pärnävaaralla kolmen Pikku Tiitiäisen voimin tokon avoimessa luokassa, elikkäs paikalla Rico, Mora ja Vinski. 

Rico käyttäytyi todella nätisti kisapaikalla, vaikkakin siihen asti kunnes puvin treeniliivin päälle, koira muistutti lähinnä ylipainoista kultaistanoutajaa joka vaan raahautui perässäni, ei mennyt edes käskystä maahan - ei kattos kiinnostanut.

Mutta tosiaan treeniliivin niskaan heitettyä, alkoi kontista kuulua sellainen möykkä, kun joku haluaa töihin ja heti. Paikkamakuun alkua jouduttiin miltein kymppiminsa hallissa odottelemaan, mutta Riksu vaan tillotti minua sen aikaa, välillä ympärilleen leppoisasti katsellen, kyllä on koiran asenne muuttunut puoleen vuoteen aivan älyttömästi. Räyhäävälle valkkarille murahti takaisin, mutta palautui samantien, mutta muuten oli todella fiksusti. Mutta jos vaikka sitten itse kokeeseen, kuuluisin selityksineen.

Paikkamakuu - 10, jäi todella hyvin, vähän Riksumaisesti vinoon, mutta kehän laidalta tiedettiin kertoa haistelleen maan ympäriltään, mutta muuten ei tuijottelua tai ääntä (vaikka viereinen koira oli piipannut ja ollut levoton).

Seuraaminen - 9, tykkäsin, teki nätisti, otti kaikki perusasennot, toinen vasemmalle käännös törmäsi, ja taisi pari kertaa törmähtää seuratessakin, mutta silleen omaan makuuni oli tosi hyvän tuntuinen koira.

Liikkeestä maahan - 9,5, annoin aika painavan käskyn, jäi vähän vinoon, joten lopun perusasentokin oli himppa vino.

Luoksetulo stopin kanssa - 8,5, tätähän me ei olla kun kerran tehty, sen jälkeen treenattiinkin 3kk sitä, että koira tulee täysiä luokse, kun ennakoi niin pahasti, joten tähän sitten viikko sitten keksin vain kokonaisuuden jolla yritän saada koiran pysähtymään, eli "Rico tänne", (en koskaan käytä koiranimeä muulloin liikkeiden yhteydessä, ja tänne sanakin kuuluu vapaa-ajalle) "paikka" , (pysähtyy/jää siihen asentoon yleensä missä on, joten kuulosti sopivalta käskyltä) ja lopuksi "eteen" (joka on normi luoksetulonkin kutsu). Toimi. Taisi se valua jonkin matkaa, mutta pysähtyi, joten saa välttää, nyt varmaan taas menee 3kk, että uskoo luoksetulon tarkoittavan sitä että juostaan eikä ennakoida...

Liikkeestä seiso - 9,5, varmaan taas lopun perusasento ollu vähän vino?

Nouto - 9,5 , olin niiiiiin ylpeä pikkukoirasta, lähti kapulalle todella hyvin, tuli reippaasti ja tiiviisti, odotti luovutuksen jälkeen käskyäni eikä ennakoinut liikkurin käsky-sanasta lopun perusasentoa.

Kaukot - 10, ekassa ylösnousussa liikutti toista takajalkaa jotenkin hölmösti, mutta perse pysy kyllä maassa, mutta en voinut olla huomaamatta pientä turhaa liikettä! Hienosti jaksoi pitkät vaihtovälit, eikä ennakoinut. Lopun perusasento oli paras mitä meillä on ollut ikinä.

Hyppy - 9 , tosi hieno tämäkin, tuomarin mielestä törmäsi, mutta itse muotoilen asian siten, että tuli liian tiiviisti. 


Kokonaisvaikutelma - 10! Tuomarin kommentti "Eihän teille voi antaa kun kympin, kun teillä oli koko ajan niin kivaa yhdessä!" - ei varmasti ihan heti unohdu <3

188,5p KP ja sij. 1/10! En voi olla kun ylpeä koirasta, se teki todellakin osaamisensa mukaan, eikä sooloillut.

Pikku Tiitiäisen ACDC "Vinski" , puolestaan otti AVO1 tuloksen 163,5p. (turhia pistevähennyksiä koiran ylimääräisestä härväämisestä) jatkaen voittaja luokkaan ja siskolikka Pikku Tiitiäisen Ajattara "Mora", otti AVO1 tuloksen 162p. (päätti ettei hän ainakaan tuo kapulaa käteen asti, vaan sylkäisi ohjaajan varpaille kaikella pokalla, ja koira todellakin osaa liikkeen) näinollen yhtä ykköstä vaille TK2.

Valitettavasti videoita eikä kuvia ole, kun ei ollut hovikuvaajaa mukana, mutta sentään pari kuvaa ennätin salaa räpsätä autolta käsin 50m päästä Morasta heti koepaikalle tullessa.


Ei kommentteja: