keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Riksu päivän linssiluteena.






***






***

2v9kk
Käytiin taas tänään kentällä nuoren miehen kanssa. Alkuun otin noudon, todella nätti, palautukseen annoin suullista kehua ja hienosti tuli sitten eteen tiiviisti ja luovutti kapulan vasta irti käskystä.

Sitten tein pari kertaa ruutuun lähetyksen, kyllä minusta tuntuu, että pieni mies on alkanut oivaltaa miltä "ruutu kentällä näyttää" . Hienoa.

Sitten liikkeestä istumista, taisi 2/6 kerroista jäädä seisomaan, mutta sitten tajusin/mme, kokeilla minun, niin surullisen kuuluisaa 'kisaäänensävyä' ja kappas, koira istui varman oloisesti kaikilla kerroilla. 

Tuohon ääneen palatakseni, Noora huomautti jo heti alkuun, kun aloimme Riksun kanssa kilpailemaan, että kisoissa minun ääneni muuttuu - varmaan jännityksen vuoksi- todella korkeaksi, suorastaan kimeäksi. Ei siinä mitään, koira toimii täysin, vaikka treenitilanteissa ei tosiaan tule treenattua moisella äänensävyllä muuten :'D 


Lopuksi Riksu vielä pääsi juoksemaan uuden ystävän, Ruuti saksanpaimenkoiran kanssa kentälle. Otin Riksun autosta normaalissa pannassa ulos ja sanoin 'lenkille', ja saman tien koira lähti vetämään kohti pusikkoa ja kuselle, eli tulipahan kokeiltua joko herra on sisäistänyt treenipannan merkityksen. Että silloin kun on ketjupanta kaulassa treenataan, ja silloin kun ei ole, niin ollaan vapaalla. En halua, että ehdollistuu kenttään, vaan nimenomaan pantaan. Ja juu tosiaan, Riksun työnteko kyllä jäi sikäli kun normipanta oli kaulassa, että jossain on onnistuttu. :D

Ei kommentteja: