tiistai 7. heinäkuuta 2015

LTE 172+++


Pikku Tiitiäisen Accept, Tarmo, kävi sunnuntaina Lapualla luonnetestissä. Olin onnellisessa asemassa ja tämänkin testin sain itse käydä paikan päällä katsomassa (hyvä syy pikavisiitille pohojanmaale). Tarmohan on pentueen ensimmäinen testattu "kotikoira".

Toimintakyky +1a kohtuullinen

Terävyys +1b koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä

Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a kohtuullinen
Hermorakenne +1a hieman rauhaton
Tempperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma +++

Yht.172+++

Tuomareina Jorma Kerkkä ja Mikael Laine.

(Videolta uupuu seinälle jättö, Tarmo ei oikein tajunnut, että se kytkettin seinään ja sen seurauksena tempaisi aikamoisella voimalla - joka sitten aiheutti aikamoisen rusahduksen tollaisessa peltiseinässä, joten Tarmolla meni kyllä ajatukset ihan seinän tuijottamiseen remmin mitan päästä, kunnes "uhka" oli jo aivan liki, sitten kääntyi katsomaan uhkaa ja loppu onkin videolla.)

Toimintakykyyn vaikutti pimeä huone, jossa Tarmo oli alkuun edennyt hyvin, mutta sitten tehnyt tenät ja palannut ovelle, ja sieltä sitten tuijotellut huoneen päähän, mutta uudelleen etenemään lähtö vaati enemmän sitten, mutta niiskuttelun ja kutsun jälkeen oli sitten päässyt taas liikkeelle. :) 
Näin kasvattajana, ja sen pohjalta mitä Tarmo oli pentuna, ja minkä olen sitä 4(?)krt päässyt näkemään luovutuksen jälkeen, testi näytti mielestäni aivan Tarmolta. Hirveän kiltti koirahan se(kin!) on, ja elää energisten lasten kanssa, joten ei sitä ihan pienestä ihmeestä saakkaan rueta 'huimaamaan'. Tiesin, että ohjaajaa puolustaa aivan varmasti, vaikka kuten videoltakin huomaa, Tarmo puuttuu asiaan vasta sitten kun on syytä, se ei huutele turhia - mutta sitten kun kommentoi, on täysin tosissaan. Haalarille ja tynnyrille epäilinkin, että niistä tuskin ottaa pulttia ja samoin kelkan uskoin selvittävän aika nopeasti ja senkin teki. Seinällä en juuri uskonut sen mökää uhkalle nostavan, mutta pimeässä huoneessa olisin luullut, että etenee varmemmin. Niin ja laukausvarmahan se odotetusti myös oli. Että ei suuria yllätyksiä, kaikki rastit hoiti koira kunnialla.

"Tuomarin sanoin:
Laukauksissa ei mitään ongelmaa, laukausvarma.
Luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmaa.
Kovuus, muisti. Ei suurempia ongelmia, mutta pieni nöyryys näkyy hiukan tässä koirassa, joka arjessa vain hyvä juttu.
Tempperamentti , tynnyri, kokonaisuudessaan puhtaan vilkas.
Hermorakenne, ei hermorakenteessa suurempia puutteita, ei kuitenkaan ihan pääse lomakkeen mukaan kohtaan "tasapainoinen" koska sen verran kuitenkin sinkoilee. Taisteluhalu, sitä on mutta kuormitusta ei kestä, mutta kyllä noilla eväillä mennään. Puolustushalua on , ja ei paljon tarvitsisi pelleillä, että myös kykyä olisi. Rohkenee ottaa kantaa, jos ohjaajaa uhataan.
Yksin jäädessä, armelias katse "lopeta jo hullu". Turvallinen koira, ei tarviste pelätä yksin jättäessä, että kenetkään syö. Joka tilanteen jälkeen palautuu heti, kun osoitetaan tilanteen olevan ohi. Toimintakyky, ei tarvinnut juuri apuja kelkalla, mutta pimeä huone sitten olikin paljon haastavampi. "
Hyvillämielin olen kyllä testistä ja toivon loppu pentueenkin käyvän testissä, eihän tuo testi tosiaan kaikkea kerro, mutta tämän testin pohjalta, ja sen minkä olen Tarmoakin nähnyt , olen jälleen taas tyytyväisempi pentueeseen <3 Luonne näillä on vaan niin hyvä, ettei tosikaan.

Tarmo 3v.




Ei kommentteja: