keskiviikko 12. elokuuta 2015

Elo-Karelia 2015

Lauantaina minulla oli kehässä Armas. Kuten odotettu oli Armas käyttäytyi oikein mallikelpoisesti ja pöydälläkään ei paljon tuomari kiinnostanut kun tuijotti vaan minun kädessäni olevaa nakin palasta. On se vanhemmiten pehmenny. :D Olipas hauska käydä pitkästä kehässä Armaan kanssa.


"7.5v. Hyvä koko ja tyyppi. Hyvä vahva pää, jossa hyvä stoppi. Vahva niska. Hyvä runko, jossa ihastuttavat linjat. Hyvä luusto. Hyvin kulmautunut. Hyvä matala hännänkiinnitys, vähän pitkä häntä. Hyvä turkin kuviointi. Liikkuu hyvin"

VAL ERI VAK1 SA PU1 CACIB VSP










Sunnuntaina sitten kehässä olivat Pikku Tiitiäisen Ajattara "Mora" ja Demin sulho Fortzato The One And Only "Santtu". Tuomarina meillä oli (hiukan leipiintyneen oloinen) Gabriela Ridarcikova. 


Santtu esiintyi kauniisti ja hyvä käytöksisesti avoimessa luokassa voittaen kilpakumppaninsa, mutta valitettavasti ylälinjan takia ERI jäi saamatta - kuulema ei tarpeeksi rodunomaisesti kaartuva, päätä kehui.

"Hyvä koko. Hyvä pää. Hyvä kaula. Suora ylälinja. Hyvä rinnan syvyys. Löysät kyynärpäät. Pehmeät ranteet. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin."

AVO EH1



Sitten vuorossa oli Mora, joka oli luokkansa ainoa ja esiintyi erittäin kauniisti saaden EH:n. Oli hassua, että Moran ylälinjaa tuomari kehui, ja sanoi koiran olevan hyvä työkoira, mutta valitettavasti pää on kevyt (jonka tiedostan kyllä itsekkin).

*arvostelun lisään kun muistan!*

Tuli vähän sellainen olo, että Santtu arvosteltiin näyttelylinjaisena ja Mora käyttölinjaisena, vaikka sekalinjaahan nuo molemmat ovat, ja kyllä Santun ylälinja on """rodunomaisempi""", jos joku sitä liuskaperää sakemannin kriteerinä pitää.





Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen molempien käytökseen ja  saavutukseen, sillä tuomari oli tiukka, ja vain yksi koira sai ERIn ja SAn.

Paimenten kuvat (c)Jari Koskenperä // kiitos!

Ei kommentteja: