sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kuopiossa!

Näköalapaikan kupeesta.


Heipsan.

Meillä oli viimeinen isompi "reissu" ennen Demin räjähtämistä. Vietettiin viikonloppu avon siskon kämpillä Kuopiossa, ja Demi ottikin reissailun tavalliseen tapaansa hyvin lunkisti - sille on aivan sama missä se vetää hirsiä, Armas vähän piippaili, ja puhahteli rappukäytävän äänille (ei taas pitkään aikaan olla oltu kerrostalossa yötä) , mutta kokonaisuudessaan aika rennosti molemmat olivat.

Perjantaina käytiin jollain näköalapaikalla, jokusen kilsan lenkkihän siitä sitten tuli, itikoita oli ihan perkeleesti, ja Armas olikin jo aika hermoraunion partaalla niiden kanssa, Demi ei edes huomannut moisia (minä kyllä puolestani huomasin, että oli neiti saanut vähän purujälkiä, kun oli silmän ympärykset ihan pateilla -  molemmilla).

Lauantaina käytiin sitten Ikeassa, koirat jäi kämpän vahdiksi, oletettavasti olivat olleet ihan kiltisti kun tultiin sisään niin molemmat havahtuivat vasta siinä vaiheessa kun ovi kävi, ja nousivat uniltaan.  Siitä sitten koirat kyytiin (ilma kun oli pilvinen ja sateinen niin ei ollut kuuma autossa) ja pyörähdettiin vielä muutamassa kaupassa pikaiseen ja Armas saikin uudet pelastusliivit, kokoa M - vanhat kun oli vähän naftit, eli siis jos joku tarviaa S-kokoisia pelastusliivejä (alle 10kg ), niin täältä sais halvalla hyvin vähän käytetyt, noissa on sellainen yhtenäinen vatsakappale, et on tukevat päällä, eikä vaan nauhat, joten ei paina/aiheuta hiertymiä. Jotain muutakin sitä kai tul ostettua mut en nyt muista mitä... :D Sitten poikettiin katsomassa puijon tornia, harmiksemme siellä oli jotkut häät tms, niin ei sit viititty sen tarkemmin käy katselemassa, ettei häiritä.

Illalla otin sitten Demin kanssa tottista läheisellä hiekkakentällä, ja saatiinkin aivan uusi kokemus - paikalle rantautui villakoira yllättäen, ikinä ei olla treenattu silleen et oltas treenaamassa ja joku tulee siihen ja kävelee ohi koirineen, vaan aina ollaan joko menty häiriöön tai havaittu se eka ja sitten alettu treenata (esim. ketälle mennessä / kentällä ollessa) - nyt koira tuli näkökenttään kesken seuruun. Ennätin sekuntin pohtia et mitäs nyt, mutta ONNEKSI päädyin jatkamaan liikettä ja en ottanut painetta tästä muuttuneesta tilanteesta. Demi oli hieno! Hiukan sen siitä kiihtyi (komensi palkatessa) mutta se kiihtymys oli suoraan minulle osoitettua, ei edes katsonut muutaman metrin päässä olevaa vierasta koiraa! Hitto et olin tyytyväinen. Miusta on niin uskomatonta et treenatessa sen ei tarvitse pihahtaakaan vaikka tolleen käy, mutta jos samainen puudeli kävelis tuolleen suoraan vastaan ihan vaan kun lenkillä oltas - aivan varmasti haukahtaa ainakin kerran (opittu tapa mikä opittu tapa, prkl)! Että olin tyytyväinen tyttööni :) 

Sunnuntaina sitten lopulta koitti syy miksi Kuopioon rantauduttiin, AGIROTU! Oli oikein lupaavaa kun rataan tutustuessa tuli saavista kaatamalla vettä - et jes. Niin ja sitten viime kisojen ei olla Armaan kanssa reenattu, joten siis lahjattomat reenaa asenteella mentiin, radalle Armas kyllä lähti tosi kivasti, ja rata oli muutoinkin ihan helppo. Ainut vaan et mie sain 7 esteella jonkun hemmetin aivopierun, ja en muistanut kummalta puolelta se pitäisi mennä - näinpä sitten ohjasin koiran KOLMESTI  siihen, varmuuden vuoksi vähän joka suunnasta ...... kyllä hävettää.  Sitten kepeiltä perus ohijuoksu Armaan osalta, haisteli vaan keppejä, niin huomas että herra tekee taas ihan omaa juttuaan ihan tietoisesti, hoh hoi, no joo keppejen jälkeen putkelle meno oli HIENO!! Oon niiiin ylpeä siitä miten hyvin haki sinne :) Et joo kokonaisuudessa hienosti meni, mutta seiska esteen sählinki & keppiongelma vois olla olematta. Pelleilevät brasilialaiset eivät kyllä palkinnoille yltäneet, mutta kaikki sai radan alusta loppuun joten hyvä mieli jäi :)

Niin ja tein sellaisen johtopäätöksen Demin ruokinnan suhteen, ruoka varmaan sopii sille ihan hyvin, koska aamulla sen uloste on ihan normaalia, mutta jos liikutaan enenpi tilanne muuttuu, esim. iltapäivällä lenkin jälkeen sen vatta on vähän löysänä, muttei kuitenkaan ihan ripulilla. Eli näin ollen epäilen tiineyden & liikunnan vaikuttavan siihen, et sillä sitten heittää vähän vattaa liiaksi toimivaksi, sillä lauantaina kun tultiin Ikeasta (Demi ei ollut päässyt pidemmälle lenkille, vaan aamukäyttö) vatta oli ihan normaali, mutta sitten perjantaina näköalatorni reissun jälkeen oli  löysänä. Ja tänäänkin ollut normaalina kun ollut vain sisällä kun myö oltiin Agirodussa. Et sellasia pohdintoja. :D

Mammakoira 7vko astutuksesta.



Ai niin ja vertailun vuoks Demistä tälläinen ennen - jälkeen kuva, eka otettu tammikuussa, ja toinen nyt viikonloppuna:


Kai sitä massua on vähän sittenkin tullu, vaikka itestä tuntuu ettei sitä nyt hirveesti ole :D

Nyt sitten Demi saa viettää päivät koiraportin takana huoneessa, johon sille on kasattu pentuloota, josko se hiffaisi, että se on hyvä loota synnyttää sitten aikanaan. Muutoinkin meillä otetaan rauhallisesti - joskin sen enenpää koirien telekkuamista rajottamatta, et niin kauvan kun Demi riehuu niin saapi riehuakkin ihan kaikin mokomin. Ens viikonloppuna vielä mahdollisesti maalle mennään, mut sittenpä se h-hetki onkin jo ihan ovella, niin viikonen viikko olla ihan tukevasti kotona ;) 

Ei kommentteja: