perjantai 19. heinäkuuta 2013

Käväistiin keskiviikkona eläinkauppa kierros, kun etsittiiin herpiileille uutta mökkiä, vanhassa kun on kiinteät jalat niin siirtely aika tukalaa ja vie tilaa paljon - niin ja mahdollisesti tulevan muuton jälkeen musta terraario ei sovi sisustukseen ;) ...joskin en oo varma onko toi uus yhtään sen parempi. 



Tuollanen sieltä sitten tuli, Rico kerran tökkäsi nenällä niin osat vaan helis, joten sain ensitöikseni askarrella lisä-kiinnikkeitä. :D Demi ei ees käyny uutta terraariota katsomassa. Kissatkin otti yllättävän hyvin - paljon enemmän niitä nuo kiinnosti umpinaisessa lasiterrassa, kun tuolleen et ne pääsee lähelle... outoa. 

Siitä puheen ollen, molemmat kissat on antibioteeilla, toinen ientulehduksen ja toinen mahdollisten virtsakiteiden takia. Pitäs jälkimmäisestä saada kusnäyte otetuksi, mutta kissalta se on kamalan hankalaa....

Palatakseni eläinkauppaan, sattui hyvä mäihä ja mustissa ja mirrissä oli ota 2 maksa 1 päivä, ja sain molemmille sakemanneille uudet valjaat, Demille T-mallin ja Ricolle Y-mallin, hurttaa ruskeana. Jospa tällä kertaa toi juniori ei pureskelis rintaremmejä rikki - toiveajattelua. Samalla elikot sai 2kg sian selkää, 1,5kg broilerin kaulaa, ja 5kg muita lihoja. Ensiviikolla pitäisi saada lammasta -lähilihaa! Ja vastoin kaikkia ideologioitani myös konituskaakituksen lihaa olisi sellainen 5kg tulossa - lähilihana sekin. 

Tili tuli, tili meni.

Oon tässä opettanut Riksulle noutoa muutamana iltana, tai siis kapulan pitoa ja luovutusta. Aloitin ihan sillä, että palkkasin aina kun otti suuhun keskeltä. Tän äkkäs tosi hyvin, ja ei meinannut saada loppua kapulan nostelusta, kun niin täpinöissään nostel, ja jos kapulan jätti jonnekkin pöydälle, meni sekuntti niin jo se kapula suussa rienti luokse, että tässätässätässä. :D Eilen sitten nostin vaativuustasoa, että pitää käteen luovuttaa se, ja tosi hienosti senkin oivalsi - pari kertaa jopa käteen asti nosti sen (muuten työnsin aina käden alle ja sitten annoin irroituskäskyn). :)
 

Videoa:






Sitten Kissalle oon opettanu tassun antoa. :D Sekun osaa istua, nousta kahelle jalalle ja tehä voltin, niin pitäähän sen nyt tassuakin osata antaa. Kyllähän se käsiavut tarttee, et sanallisella käskyllä ei tee, mutta miusta se on kissaksi hyvin ahne miellyttämishaluinen silti.
Videoa: 




Armaalle opetin erottamaan kynän ja tussin toisistaa, jostain syystä minulla oli lopulta terrieri jolla oli molemmat kynät suussa ja se antoi tassua - köh... en tiiä missä meni vikaan, mut Armas murisi siihen malliin mulle oli selvästi sitä mieltä, jotta nyt on tehtävän anto epäselvä. :D 



 Demille epätoivoisesti yritin eteen istumista TAAS opettaa, mutta ei, se ei halua minun eteen tulla ilman puolen metrin väliä, sivulle kyllä tulee hyvin tiiviisti, mutta miks eteen ei suostu tulemaan tiiviisti? En käsitä. Demi muuten alotteli juoksut, saas nähhä joko Rico näiden juoksujen aikaan oppii jalakaa nostamaan, vai jatkaako se vielä löröttely linjalla ja jättää nuo merkkailut isoille pojille.  

Sitten sain konekarhutestin järjestäjiltä lopultakin testin kuvat (paitsi Demin kuvat, jotka saan jälkijunassa):

Karhukoira Rico, joka ei äippää hylännyt: 



Karhukoira Armas, joka piti tarkasti silmällä karhua - ja ylläpiti kovaa konserttia (ja mursi varpaan), hyläten emännän karhun lähestyessä.



Demi hurja karkuunkoira.







2 kommenttia:

Sussu kirjoitti...

Hei!
Miten olet tuota eteentuloa lähtenyt opettamaan? Munkaan vanha saksanpaimen (hyi kuinka outua sanoa näin) ei suostunut tulemaan mitenkään eteen ilman puolenmetrin väliä, mutta ohjeeksi sain hankkia pinssi ja naksutella aina kun koira koskee siihen nenällään. Ensin pinssi oli lattialla, sitten sohvassa kii, lopulta minussa ja tällä tavoin alettiin saamaan eteentuloon tiiviyttä, kun pinssin nosti tarpeeksi ylös vartalolla. Sen pidemmälle ei ehditty mennä vielä, mutta ainakin tuohon asti oli toimiva vinkki :D

Siina kirjoitti...

Oon namilla yrittänyt saada sitä "imutettuu" eteen, mut ei, namit ei kiinnosta niiin paljon et ihan iholle tulis - sivulla taas voi olla tiiviisti. :| Lelulla myös oon yrittänyt innostaa tulemaan, mut eiiii...

Pitää varmaan kokeilla tuota vaihtoehtoa, hymp, tuossa ois ihan ideaa :D Kiiittooss ideasta :)