maanantai 10. joulukuuta 2012

Harrastuskoiran elämää!



Itsenäisyyspäivä aamuna pakkasmittarin näyttäessä reipasta -20 pakkasin pennun ja Armaan autoon ja suuntasimme pärnävaaralle, agilitykilpailuihin. Kyllä sitä hetken mietti, onko tässä mitään järkeä - noh eikun backontrack koiralle niskaan ja menoksi! Heti alkuun kohtasin pienen pulman, ooppelissa hirtti kaasu, ja näin ollen meinasi vähän rueta jännittämään että missäköhän vaiheessa auto mahtaa sulaa ja kaasu totella :D

Kisapaikalle saavuttiin kuitenkin hengissä ja radat olivatkin hiukan etuajassa pois jääntien takia. Näin ollen melko nopsasti oli rataan tutustuminen, rata vaikutti aika mukavalta, perus helppo, muutamalla ansalla, tosi mukava. Ajattelin, ettei Armas lähde edes koko radalle kun hallissa oli yhtä kylmä kun ulkona, joten päätin, ettei muulla ole väliä kun että varmistan kontaktit kunnolla sekä kepeille vientiä en ryssi tällä kertaa! Noh ihme kyllä koira teki koko radan - hiiiiiiitttaaaasssttiiii, mutta tekipähän kuitenkin. Aikavirhettä ja sijoitus 2/8, otettiin tuplavoitto seuralle, Mirjan ollessa Natan kanssa ykkösiä, joskin reippaan sekunnin yliajalla, joten luva jäi taas saamatta :(

Toiselle radalle tutustuessa olin jo niin jäässä, ettei juokseminen vaan tuntunut millään luonnistuvan, ihankuin olis ollu 20kg painot jaloissa!! Rata oli hyvin ekan radan tyyppinen, mukava sekin. Taas ajatuksena oli vain, että kepit ottaa kunnolla!  Kokonaisuudessaan olin hyvin tyytyväinen siihen miten koira toimi noissa olosuhteissa, mutta vitonen tuli puomilta, vaikka itse kyllä nimenomaan katsoin että kaikki kontaktit otti - mutta tuomarin sana on laki, niinhän se menee. Sen lisäksi sekuntti yliaikaa, joten se vitonen ei niin paljon ottanut aivoon, enemmän se olis päähän ottanut jos luva olis jäänyt sekuntin takia saamatta! :D Sijotus 4/8.

Yliaikaan syy oli yksin kertaisesti siinä ettei minun raajat liikkunu noissa pakkaslukemissa & toppa varustuksessa ja vaelluskengissä, koirasta olisi vauhtia kyllä enemmänkin irti saanut.

Pentu pääsi aina väliajoilla menoa katsomaan, tosi kivasti oli, minkä muitamaa koiraa yritti komentaa leikkimään ja sitten äkkäsi kentän laidalta putken ja ampaisi täyttä kyytiä sinne niin että multa vaan hihna sinkosi kädestä! Hullupentu, onneksi siihen putkeen säntäsi eikä radalle! Noh joo suoraan se takas juos ja oli niin ylpeä " kato mamma miten hienosti !!"- tuntui pentu sanovan, höpsö.



Kisan päätteeksi kävin poikien kanssa vähän kävelemässä kisapaikan läheisyydessä, ja pari kuvaa pennelistä räpsäisin, ennenkun sitten jatkoimme matkaamme Erjan kääkkä trion luo, siellä pentu sai purkaa energiansa, kun mammakoira lähti maalle hoitoon viikonlopun messarin takia.

Erjalla sitten intouduttiin kokeilemaan mun uutta objektiivia sisätiloissa, kuvasatoa siitä:


Kyllä oli pentu väsy Tanen kanssa kolmituntisen painittua!

-

Perjantaina sitten työpäivän jälkeen lähdettiin pennun ja Armaan kanssa kohti Hyvinkäätä & Jannikaa ja Nelliä. Seat osoittautuikin taas tilanihmeeksi ja Cordoban takapenkille saikin kuin saikin kaksi häkkiä sullotuksi, molemmat suhteellisen reippaan kokoisia. Matka sujui tosi kivasti, pari pysähdystä pennun kanssa tehtiin, mutta muuten turhilta valitteluilta aika hyvin selvittiin. Perillä meitä odotti Nelli joka päätti vihata pentua (kiva...) joten sitten saikin kytätä, ettei Nelli pääse pennun kimppuun, kun Rico kuitenkin on todella nöyrä pentu ja osoitti kyllä Nellille kaikki mahdolliset rauhottelun singaalit, mutta ämmä vain rähisi.. Sisällä onneksi sitten Nellille pentu oli aika ilmaa, ja pentukin pysy kaukana natsi rassista.



Lauantai aamuna sitten suunnattiin junalla kohti Pasilaa, Messukeskusta! Paikalle oli ilmoitettu ennätysmäärä brasseja 32kpl!! Valioissa 6. Tuomarina meillä oli Marjo Nygård. Armas oli pöydällä todella kivasti! Ja mitattavaksikin pääsi, 37,5cm , ei kattonut edes mittaa kieroon. Armas hoiti kehän perinteisellä automaatti vaihteella, eli esiintyi perusvarmasti, mutta ei mitenkään kovin häikäisevästi. Ravi osuuksilla ihan huvitti kun miun ei kirjaimellisesti tarvinnut kun juosta perässä, koira teki mitä tuomari käski. Sijoituksille ei ylletty, ja näin ollen SA:kin jäi saamatta.

Arvostelu:

"Hyvä koko. Varsin hyvät mittasuhteet. Melko siro kuono-osa. Muuten hyvä pää. Hyvä kaula. Hyvä runko. Hieman pitkä lanneosa. Riittävästi raajoja. Tasapainoiset etenevät liikkeet. Hieman kippura häntä. Hyvä karva."

VAL ERI



Kehän jälkeen tuli vähän shoppailtua, ja sitten kyyti tulikin jo hakemaan, ja lähdimme kohti Saloa ja Petoa! Oli mahtavaa päästä näkemään kasvattia ekaa kertaa sitten luovutuksen <3

Pennuilla oli huuurjjjaaaannn hauskaa painia ja myltätä keskenään, ainut vaan, ettei kimppakuvista meinannut mitään tulla kun pennut olivat niin mahdottomia, etteivät sekunttia kauvemmin malttaneet olla painimatta - näin ollen kasvattaja täti päätyi sitten saamaan lumipesun hurjien pentukoirien tassujen ansiosta :D Todella mukavan tuntuinen pentu kyllä oli, hivenen Ricoa terävämpi, aivan mahtava työkoira siitä ainakin tulisi, pelkkä sohvan lämmitin tuskin malttaa olla, sen verta aktiiviselta kaverilta vaikutti, edelleen. :D

 
Salosta Hyvinkäälle matkalla ei pennusta kuulunut pihahdustakaan, niin rankkaa se velipojan kanssa riekkuminen oli! : )

Sunnuntai aamuna sitten suuntasimme vaihteeksi junalla messukeskukselle, ja tällä kertaa paikalle oli ilmoitettu 35 rassia, joista pari pois jääntiä. Tuomarina Vesa Lehtonen.

Tällä kertaa ukko  ei ollutkaan Vesan mieleen, vaikka vuosi sitten herra oli samoissa mitoissa ja sai ERI SA:n ja sijoituksille ylsi. Tänään irtosi vain EH, perusteluin, toivoisi vahvempaa päätä, tai sitten koira on tänään hiukan tukevassa kunnossa, kun on niin paljon nahkaa - SIIIS MITÄ? Sen tiedän kyllä että Armaalla on kolmenumeroa liian iso turkki, se on ihan seurapiiri vitsi kun ottaa Arpun kyljestä kiinni, mahtuisi siihen toinen rassi samaan turkkii - samallainen se on ollut pennusta asti : ) Mutta ei kai liikanahka tee lihavaa? Kyllä olen näreissäni : P Muuten esiintyi iloisemmin kun eilen, seisoessa piti korvat nätisti, ja häntäkin välillä vähän yritti heilahtaa :D
Arvostelu:
"Tasapainoinen, mutta hieman voimakasrunkoinen kokonaisuus. Hyväpään malli, mutta toivoisin kauttaaltaan lisää voimakkuutta. Hieman paksu kaula. Hyvä ylälinja. Liikkuu yhden suuntaisesti, mutta takaraajat jäävät hieman rungon alle"

VAL EH

Arvostelu vuosi sitten:
"'Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää, kaula & ylälinja. Hyvä luusto. Syvä runko. Liikkuu vaivattomasti, mutta hieman epävakaasti edestä & takaa."



Noh olipahan taas hyvä syy pistää rahaa palamaan, eihän sitä nyt turhaan käydä reilun 50e EH:ta hakemassa :D Armas sai uuden pannan, ja sakemanneille ostin vähän raksuja, tai siis treeninameiksi. Niin ja saihan Armas myös uuden näyttelyhihnan, blingblingin :D

Messukeskukselta sitten mentiin junalla takaisin hyvinkäälle, ja siitä sitten Jannikan porukoille Kellokoskelle, jossa meitä odotti valmis pöytä tortilloineen, pentu sai tehdä tuttavuutta Jannikan siskon collien kanssa, mutta aika heikoksi leikki jäi kun Lunalla tuntui vähän leikkaavan kiinni - se ei tiennyt haluaako tehdä tuttavuutta vai paeta , jotein tuppasi sitten luokse, ja heti kun pentu alkoi innostua tarjosi hammaskalustoaan. Noh Ricosta tämä oli vaan kiva leikki, kun ei collieneiti kovasti sanonut, mutta todella ristiriitaisia singnaaleja silti. Sen verta pentu kuitenkin viikonlopusta väsähti jottei muuten kun kerran pissille herännyt matkalla Joensuuhun. Helppo matkakaveri siis!

Ei kommentteja: