lauantai 1. joulukuuta 2012

Mätsärit ja speedrace!

Tänään oli Napakan järkkäämät mätsärit, joiden yhteyteen oli järjestetty myös koirien n.100m juoksu! Pitihän sitä molempiin osallistua.
 
Jännitin aivan älyttömästi mitä Rico sanoo kun ei ennen ole nähnyt niin montaa koiraa, ja koirapuisto puhinat ovat jättäneet pienen epävarmuuden siihen että mitenkä se nyt osaakaan käyttäytyä. No joo TAAS koirani yllätti minut ja pendeli käyttäytyi aivan tavattoman hyvin, toki vähän puhinoi hallin ulkopuolella, mutta hallissa ei moista juuri ilmennyt, ja asiaa ehkä auttoi huomattavasti sekin kun oli monta ikäistä leikkikaveria joiden kanssa sai vähän tutustua, normaalisti en tykkää, että hihnassa leikitään, mutta nyt joustin vähän siitä, parempi niin että pääsi leikkimään ja näki että koirat on kivoja, kun sitten se, että olisi jäänyt epävarmaksi että onkohan nää hyviä tyyppejä nyt. :)
 
Kehäkäytös pikkumiehellä oli LOISTAVAA, todella pätevällä esiintymisellä punainen nauha ja pentujen luokan voitto! Tuomari vain totesi "ootte taineet harjoitella hurjasti, kun esiintyy näin mielettömän hyvin!" Seisotusta toki ollaan otettu koko pennun elämän ajan kerran viikkoon, mutta näyttelyhihna pennulla oli ekaa kertaa perjantai iltana päällä ja liikkumista muutama kierros otettiin - siinä on meidän reenit, et ei hullummin. :D
 
 Ensin seisottiin.
Sitten juostiin, hienosti sekin sujui, minkä nyt miulla oli ongelmia kestää nauramati tuota sen "hurjan edustavaa juoksuaskelta".
 
Sitten tuomari kävi tutkimassa, kuten huomaa ei juuri hetkauttanut, hampaat piti näyttää itse.
Sitten taas juostiin.
PUN1.
 
Armaan vuoro kun oli käydä kehässä, tuomari oli Armaan mielestä aivan tautisen pelottava!!! Eipä ole minun herra vajaata 5v. moneen vuoteen tuollaista showta pitänyt, ei suostunut haistelemaankaan tuomaria ennen kun tuomari ystävällisesti riisui karvalakkinsa ( olisi vielä viiksensä ajellut niin johan ois Arpun ilme kirkastunut : D ) . Armaalle miehet, päähineelliset ja erityisesti viikselliset ovat äärimmäisen paha rasti, pelkää. Noh jostain syystä tuomari kuitenkin tykkäsi Armaasta ja ukkeli sijoittuikin sinisen saaneiden kolmanneksi! Tosin sinisten kokooma kehässä antoi jo tuomarin koskea suoraan, selvittyään alkujärkytyksestä.
 
 
Myönnettäköön myös halli oli aivan liian kylmä Armaalle, ei se oikein ota esiintyäkseen pakkasen mentyä yli -10 , kun tuossa hallissa ei lämmitystä ole.
 
Armaan jälkeen oli Demi, noh tyttö oli kovin ihmeissään että miksi HÄNEN AGILITY hallissa on miljoona koiraa ja esteetkin roudattu pois!! Noh aika levoton esiintyminenhän siitä sitten tuli, sininen nauha ja ei sijoitusta, joskin pitkään puntaroi shipperken ja Demin välillä kumpi menee sijoituksille.
 
 
 
Demin kehän jälkeen suunnattiinkin sitten juoksukisoihin, Armasta en edes viitsinyt ilmoittaa, viimekerrasta oppineena, ja pakkaseen huomioiden, en uskonut Armaan juoksevan metriäkään haluttuun suuntaan. :D Sen sijaan Demillä tiesin olevan jopa mahdollisuuksia, ja noh, pentu tuli ilmoitettua myös muodon vuoksi, teki hyvää sillekin päästä päästelemään kun oli joutunut hallissa olemaan skarppina jo pitkän tovin.
 
Kävin jättämässä saksalaiset lähtöön ja suuntasin itse maaliin koiria kutsumaan, noh äänestä jo oli selvää että lähettäjällä selvästi oli aika tulinen tyttö käsissä! Voi hyvä tavaton sitä pinkomista kun irti pääsi, tokaisi ajanottajakin että taitaapi tulla pohjaaika, ja niinhän se tuli, 7.13sec/n.100m.
 
Perään sitten lähetti Ricon, joka myöskin avasi ääntään aika hyvin odotellessa, ihan hyvä aika silläkin ~9,5sec/n.100m , mutta ei siis mitään jakoja Demin aikaan. :D Ja Demin aika jäikin sitten kovimmaksi, ja neiti voittikin kisan yli 40 säkäisten sarjassa.
 
Juoksut kun oli juostu, oli vuorossa Ricon BIS-kehä, siellä taas seistiin ja juostiin ympyrää! Olin todella yllättynyt siitä, että pentu malttoi esiintyä edelleen edukseen, mutta tuomarit kuitenkin pudottivat molemmat pennut kehästä. Itseä jäi ihmetyttämään suuresti kommentti "Todella taitavia pentuja ikäänsä nähden, mutta ikä ei saa vaikuttaa! " siis anteeksi mitä, jos pennut esiintyivät kuin aikuiset, mutta liikkuivat vielä pentulöysästi niin eikö se nimenomaan ole palkittavan hienoa? Nimittäin seuranamme kehässä oli doggipentu joka esiintyi myöskin äärettömän hienosti, toki pentulöysästi liikkui, mutta esiintyi muutoin erinomaisesti. Nojoo, mut ei ollu turha reissu.  
 
 
 Pikkumies tänään 5kk. :)

Kaikki ylemmät mätsäri kuvat (c)Jyrki T.-12

Loppuun kuva hyvin väsyneistä saksankoirista joita ei paljon tarvinnut enää houkutella tekemään mitään, vaan tyytyivät makaamaan taju kankaalla ruuan saatua. :)

Ei kommentteja: