sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Rautalampi RN


Ancara "Rico"
 "Musta urospentu, joka niukassa pohjavillassa. Lapa saisi olla viistompi, ja olkavarsi pidempi. Vielä kapea edestä. Ulkokierteisyyttä eturaajoissa. Alaleuka saisi olla voimakkaampi, toinen kulmahammas ei ole vielä oikealla paikallaan. Hieman pitkä lanne. Hyvä takaosa ja häntä. Liikkeessä löysyyttä näkyy etuliikkeissä. Riittävä luusto. Hyvä luonne." PEK1



Kyllä tuli hyvä mieli kun arvosteluun asti tuli maininta hyvästä luonteesta <3 Rico käyttäytyi todella hyvin, ei väistellyt tuomaria, vaan seisoa napotti tuomarin tutkiskellessa. Hampaita kattoessa vähän pyöritteli pättään kun toista puolta syynäsi, mutta muuten ihan hienosti. Arvatenkin ROP-PEN titteli jäi saamatta tuon hampaan virheasennon takia, mutta muutoin olen ihan tyytyväinen kyllä koiraan ja arvosteluun - kun todella keskenhän se vielä on. :) 


Willenskraft Vonne "Demi"

"Pitkä runkoinen, riittävä luustonen narttu. Saisi olla viistompi lapa ja korkeampi kaulalinja. Pitkä rintakehä ja lanne. Hieman luisu lantio. Takaosa saisi olla voimakkaammin kulmautunut. Purenta ok. Liikkuu kevyellä, vaivattomalla askeleella. Olemuksesta puuttuu voima. Puutteelliset värimerkit" AVO H


Demi oli loistava! Käyttäytyi todella kauniisti ja hallitusti, joka sitten koitui meidän tappioksemme, kaikki muut koirat kohelsivat tai olivat muute epämääräisiä - väistivät tai rätisivät, mutta Demi ei väistänyt, ei purrannut, liikkui kauniisti hillitysti, ei vetänyt tms. koko ajan kontaktia hakien - näin ollen tempperamentti jäi sitten aika laimeaksi (..itse muotoilisin asian että koira oli hyvä tapainen :D ). Malttoi seisoa hienosti, eikä piipannut. 


Tajusin tuossa siskon kanssa jutellessa, etten ole koskaan ajatellut etteikö sakemannia voisi lähestyä ja katsoa suuhun. Paljon suurempi ressi mulle on ollu Armaan tuomari käytös, kun Ricon saati Demin, Ricon suuhun on katsottu (siis joku muu kun mie, itse tuon purennan takia viikottain katson, mutta vieraat ei pahemmin ole sitä tonkanut) varmasti alta kymmenen kertaa, mutta silti kuka tahansa sinne voi mulkaista, ilman että mulla kävisi mielessäkään jotta se suuremmalti väistäisi, saati sitten murahtaisi? :O Ei hyväpäisen koiran niin kuuluisi tehdä - ikävä kyllä sakemanni kehissä tuo rähinä tuntuu olevan tunnusmerkki, sääntö eikä poikkeus. 
  

Ei kommentteja: