perjantai 14. lokakuuta 2011

Reeniä reeniä!

Erittäin älykäs tokokoira! :D


Ollaan Demin kanssa reenattu muutamaan otteeseen Mutalankoululla omalla aikaa tapatreeniä, seuraa ollaan saatu Sarutosta& Riiviöstä sekä Sannasta Ralfin kanssa.

Aluksi kierreltiin vaan pitkin aluetta, ja vähitellen alettiin sitten kävelemään ns. kohti toisiamme, mutta kuitenkin hyvän turvavälin kanssa. Demi kesti kyllä tosi hyvin vaikka pimeäkin yllätti, muutaman kerran tietty piti räksyttää, mutta sekin loppu taas tosi nopeaan ja neiti tarjosikin kontaktia mielellään. Loppua kohti jätin Demin kiinni tolppaan talon taakse (Demillähän on sellaista pientä ongelmaa että jää huutamaan perään jos jää jonnehin kiinni), aika pitkään se huusi mutta lopulta kun hiljeni, niin sitten myös oli hiljaa, ja kun palasin koiran luo (20min joista oli ehkä 10min täysin hiljaa) myöhemmin makasi se rentona maassa *Jes* . Lopuksi vielä vähän käveltiin Ralfisen kanssa, että jäi sitten rauhallinen hyvä fiilis. Kotiin kun lähdettiin niin Demiä lapsetti aivan kamalasti, riehui vaan! Matkalla ikävä kyllä jouduttiin ohittamaan koira joka rupesi haukkumaan Demille, noh siihen sen piti sitten taas kohdalta haukahtaa takaisin, mutta palasi nopeasti kontaktiin, ja juoksikin pyörän vierellä oikein näppärästi kontaktissa ;) Sitten juuri ennen kotiovea, tuli vielä kaksi koiraa, mutta niille hieno tyttö ei sanonut mitään, kun saatiin juuri käännyttyä pihatielle ennenkun tuli "kohtaaminen", mutta vieraat koirat kuitenkin kerkisivät n.5-10m päähän :)

Sitten treenattiin myös eilen, mulla oli molemmat koirat mukana. Demin kanssa toko seuraamista ja maahan menoja, siis ei oo todellista miten paljon tuon seuraaminen on parantunut! Ottaa kontaktia, ja ei ohita (ainakaan alle 10m seuruu pätkissä ;) ), mutta ikävä kyllä poikittaa edelleen muttei kuitenkaan niin paljoa kuin alkuun. Pitää ensi kerralla ottaa kuvamateriaalia!

Välillä treenasin Armasta, seuruuta ja sivulle tuloja + erinäisiä temppuja, ihan vaan mielenvirkistyksen vuoksi, tosi hienosti oli, ei kiinnostunut Riiviöstä eikä sen puoleen Ralfistakin, vaan oli ihan TÖISSÄ. :D Parhautta. Demi joutu oleen autossa, ja antokin siitä hiukan rotestia, mutta rauhottu nopsaan. :)

Lopuks vielä Demi ulos autosta ja taas vähän seuruuta & sivuilletuloja sekä maahan menoja, edelleen tosi hienosti teki, ainut että sivulle tulossa KILJUU ja hyppää kylki eellä jalkaan. Noh hyvään sivulle tuloon lopetettiin sitten toko ja palattiin ohitustreeniin. Hienosti kontaktissa meni lavastetut ohitukset, mutta sitten kun kentän reunaan tuli oikea vieras koira niin sille piti sitten räksyttää, tästä suivaantuneena päätin, että nyt muuten jallitetaan sitä koiraa, ja tästä Demi olikin ihan järkyttynyt, että miksi myö nyt poistutaan kavereiden luota ja seurataan jotain tollasta, rupesi kiljumaan, mutta ei ainakaan rähissyt vieraalle koiralle :D Liitin myös ohitukseen sanan OHI, kun tähän asti oon aina vaan hokenut, että "mennään", niin nyt annoin tilanteelle ihan uuden nimen, että ei pitäisi olla siitä kiinni oikeissakaan ohitustilanteissa, että sanasta mennnään on negatiivisiä räksytys muistoja.


Loppuun sitten otettiin taas sellanen rauhottumisrinki, eli siis omistajat juorus omiaan ja koira joutu tyytymään sivusta seuraamiseen, vähän jouduin huomauttelemaan turhautuneesta piipityksestä mutta muuten jakso tosi kivasti seurailla vaan sivusta.

Kokonaisuudessaan oon tosi tyytyväinen tuohon elikkoon, jopa mieli halajaisi oikealle toko kurssille, nyt kun taas luotan siihen, että se osaa käyttäytyä koiraporukassa tosi näppärästi. Mutta ei sillä joku mulle tässä taannoin sitä sano, että useat kentällä tosi taitavat koirat, on siviilissä sitten remmiräyhiä - jännä minusta, mutta näin asia näkyy voi olla. Eli ehkä mun urpo ei ookkaa niin toivoton miltä se aina välillä tuntuu. Fiilikset on nyt kyllä aikasta katossa tota elikkoo kohtaan! :)

Ps. Huomenna ois Armaan aksakisat, voi helkutti et jännittää :s Ei muuten mut ois eka nousumahdollisuus niiiiinnnnnnn