tiistai 18. lokakuuta 2011

Sieltä se agilitySERT napsahti!



Kuten otsikko kertoo, meidän tiemme vei lauantain kisoissa kakkosluokkaan!

Kuva kesäisistä treeneistä, kun kisoissa ei kuvia tullut otatettua.
Armas oli ihan hullu jo lämmittely esteillä, se huusi, puri, räkytti, sekoili, riehu ...jne se oli niiiin täpinöissäään, että hyvä ettei haljennut koko puudeli!

No rata oli onneksi ihan ok vaikeudeltaan, ettei tosi vaikea, mutta helpompiakin kisaratoja ollaan menty. Kyllä sai emäntä pinkoa Armas irtosi taas omaan varmaan tapaansa todella hyvin, vähän liiankin kun mulle tuli välillä vähän kiire kertoa mikä este on seuraava kun Armas oli jo valmis soveltamaan omaa rataa kun mamma oli liian hidas! Kolmesti sain 19 esteen aikana hihkaista koiran viime hetkellä väärältä esteeltä oikealle, mutta luojan kiitos Armas muuttaa aika helposti suunnitelmiaan, että ei hyppää jos kerkiää hihkaista että nyt on väärä este, vaikka olisikin jo ihan "valitsemansa esteen edessä". Eli siis rata oli ohjaukselta ihan karmeaa katsottavaa, ja aikaa meni älyttömästi hukkaan siinä sähläyksessä. Noh jokatapauksessa sijalle 2/5 pääsiin ja eka agility SERTi meille ojennettiin!

Ja näin sitten meidän ykkösluokan B-rata vaihtui kakkosluokan B-radaksi. Rataan tutustuessa oli tosi ristiriitaset fiilikset, arvasin, ettei radalla olleet "ansakohdat" kävisi meillä kohtaloksi koiran osalta vaan se että mie en osaa hahmottaa, että esteet oli lähempänä toisiaan kuin edellisellä radalla, ja kusisin sitten sen takia radan. Eka ansa oli A:n jälkeen hyppy ja sen jälkeen mutkaputki, hiukan vasemmalla, ei tässä muuten mitään mutta hyppy piti kierrättää takaa. Kierti kyllä tosi hyvin, ei siinä, mut miula oli ajatuskatko kun kierrätin sen silleen, että annoin ymmärtää että rengas on seuraava, jos oisin tajunnut kierrättää toiselta puolen rengas ei ois tullut linjastolle, A:n toisella puolen siis oli puomin puoliväli. :s Eli siis siitä kohin sitten HYLsy.

 
^siinä kuvana havainnollistettu tilanne :D


Sitten loppu radassa oli vielä sellanen jippo että oli kaksi hyppyä periaatteessa peräkkäin, mutta ekalta hypyltä ei pitänytkään jatkaa sille edessä olevalle vaan jatkaa matkaa vasemmalle. Tähän moni koira kompastu viimestään, mutta tähän Armas ei sitten kompastunut enää. Että puhdas rata olis tullut varmaan muuten jos itte oisin ajatellut asian paremmin, mutta hyvät fiilikset jäi siitä, että tietää koiralla riittävän kapasiteetin myös siihen, että radala vähän ansojakin on. Smile
Ja mikä parasta kummallakaan radalla en sössinyt kepeille vientiä, et liekkö lopultakin piästiin siitä ongelmasta ;)


Tälle vuotta ois sitten vielä varmaan yhet agilitykisat, katsotaan nyt.