perjantai 24. helmikuuta 2012

Saksalainen noutaja tulee luokse!

Kirjotellaanpas nyt vähän jälkikäteen, kun unehtu alkuviikosta kirjottaa. Tiistaina oltiin noutajien tokotreeneissä, aiheena oli luoksetulo. Paikalle saavuttiin Demin kanssa pyöräillen, sai Demi vähän purkaa energiaansa juosten, ja keskittyikin tosi mukavasti reeneissä.
Vähän minua kyllä jännitti laskea Demi irti kun läsnä oli niin monta narttukoiraa. HUI! Noh tehtävä alkoi yksinkertaisti luoksepäästävyydellä, ohjaaja sanoi että koira saa tulla tervehtimään, mutta itse otin tämän koeluontoisesti, eli vaadin Demiä istumaan ja keskittymään minuun, ja sehän meni oikein nappiin! Jes! Siinä ohella vähän kontaktiharjoituksia, ei onkelmaa.
Ensimmäinen luoksetulo oli ihan sellainen perus, treenien vetäjä piti koiraa, ja itse juoksi karkuun ja samalla kutsuen koiraa, ja tästä palkkausta sitten. Tässä painotettiin sitä että ensin palkka sitten kiinni hihnasta, ettei koira opi siihen että aina kun menee omistajan luo joutuu hihnaan. Tässä ei ongelmaa.



Sitten vuorossa oli eräänlainen siksak-kuvio. Asetuttiin silleen, että vastapäätä ei ollut ketään,  ja treenien vetäjä sitten meni ykköskoiran luo, otti tämän hihnan, ja ykkösen omistaja sitten meni kakkoskoirakon luokse, ja piteli tätä, jne. lopussa sitten jokaisella koiralla oli vieras piteliä, ja kuviota lähdettiin purkamaan lopusta päin siten, että vuorollaan jokainen kutsui omaa koiraansa.  Demin kanssa oltiin 2:sena, eli toisiksi viimeisenä luoksetulossa, Demi oli kuolla ikävään sillä välin, oli varma että olin unohtanut sen kun pidin vierasta koiraa ;) Noh luoksetulo ei Demillä tuottanut ongelmia, hyvä ettei lähtenyt piteliäkin mukaan! :D

Seuraavaks sitten otettiin luoksetuloja samassa kuviossa kuin äsken mutta siten että treenien vetäjä piti suorittavaa koiraa 5 ja 6 koirakon välissä kiinni ja koiran omistaja meni viimeisen parin kohdalle ja kutsui koiraa luokseen. Tätä jännitin, vieraita koiria MOLEMMILLA puolin huh huh. Noh turhaa jännitin, no problem.

Loppuun sitten vielä silleen että asetuttiin kaikki riviin, siinä sitten jokainen otti koiraansa sellaisen välimatkan kun tiesi koiransa kestävän (niin ikäänkuin paikkamakuussa) ja jätti koiran paikalleen, ja taas jokainen vuorollaan kutsui koiran luoksensa. Itse jätin Demin hihnan mitan päähän, en uskaltanut vielä irti jättää, koska viereiset koirat olivat narttuja, ja tilanne täysin uusi. Ekaksi Demi ihmetteli sivuista lähteviä koirakoira, mutta sittenpä se jo oivalsi että tämä on jutun juoni ja ei paljon pääkään enää pyörinyt. Hienosti. :) 

Ja kaiken päätteeksi sitten loppuun samankaltainen luoksetulo kuin alussa, mutta piti tehdä jotain yllättävää, itse juoksin putki kasan taakse piiloon, tarkoituksena oli saada koira tulemaan vieläkin innokkaammin luokse (..tosin Demin kohdalla kouluttaja sanoi, ettei tuo koira enää tuon innokkaammin voi tulla luokse ;) ).

Todella kiva fiilis jäi näistä reeneistä, Demi toimi häiriössä tosi kivasti, ja oli myönteistä huomata, ettei se olekkaan niin lahjottavissa kuin luulin. Hieno tyttö!

Kotona ollaan liikkeestä maahan menoa treenattu, se on jo oikein mallikkaasti hallussa, ei ennakoi, ja muutenkin aika täsmällinen on! Hienoa.


Huomenna olisi sitten Tuusniemi RN, saapi nähä mitä neiti saksalainen tällä kertaa saapi :D

Ei kommentteja: