sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Aksa torstai ja konekarhutesti.

Lyhykäisyydessään rata tuntui varsin simppeliltä vedokselta, mutta kyllä sinne omat ansakohtansa mahtui, 5. putkella oli mahdoton ennättää puomille ennen koiraa, joten yläs meno kontaktit oli todella vaikea saada ottamaan yhtään jos vauhtia oli koiralla enenpi.  7 hypyn jälkeinen kauvempaan putken suuhun vienti ei tuottanut ongelmia, jostain syystä miun koirat ohjaantuu kyllä putkille tosi hyvin, vaikka muualla puutteita olisikin. 


Käytin kaikki koirat radalla -D medi hypyillä. Armas suoritti täysillä , eikä mitään tietoa lähtövaikeuksista - joskus mulla ei usko riitä tuohon elukkaan... Demi räiski rimoja, mutta ihan ok teki ja ohjaantui ihan kivasti, joskin 6.puomin ylösmeno kontaktit kus ja kunnolla.



Pitkästä aikaa otin myös Ricon tekemään ratareeniä. Hitto. Sehän osas vieläkin :D En kyllä tiiä miten saan sen oppii hyppäämään mitään rimoja, se alkaa olla kohta ajankohtainen ongelma ;D


Treenin jälkeen taas yhteislenkki Erjan & kääkkien kanssa. :)



Perjantai vaan hengailtiin, mutta lauantaina suuntasimme kohti Varkautta ja konekarhutestiä, jonne olin koko trion ilmoittanut! Erja oli ilmoittanut Tanen ja Hilman, joten mentiin sitten samalla autolla, säästyipähän molemmilta bensakuluja.


Testin aloitti Demin, josta olin varma että se suojelee minua aivan varmasti - ja katinkontit. 


Sitten oli Rico, jonka arvioin olevan vielä aivan liian nuori ja pehmeä uskaltaakseen mennä minun ja karhun väliin - kappas taas väärin. 


Ja viimeisenä Armas, jonka uskoin puolestani räkyttävän kuin viimeistä päivää - ja sitä se kyllä teki :D Tiesin, että pakenee varmasti, ei jää minun ja uhan väliin, mutta en uskonut kantin kestävän nousta pedon perään. No joo, osaksi oikein, osaksi väärin, pakeni mutta nousi saman tien sitten kun uhka vetäytyi.  



Kokonaisuudessaan kaikki koirat toimivat järkevästi, kukaan ei mennyt liian iholle petoa, eikä jäänyt hätyyttelemään karhua vaan perääntyi siinä vaiheessa kun uhka perääntyi piiloon. Olen paljon lukenut, että pelkkä ulosteen haistelu saisi voimakkaan reaktion aikaan koirissa, sitä en suoraan kyllä yhdelläkään omista havainnut, kaikille uloste piti näyttää kädestä pitäen.

Suosittelen kyllä kaikille tätä testiä, todella antoisaa nähdä ja seurata noinkin erityyppisten koirien toiminta. Itselleni yllättävintä oli miten se kotioloissa nössöin, pistääkin itsensä emännän takia likoon kympillä - vaikka olisi ollut mahdollista lähteä litomaan, kun taas koira joka puolustaa emäntää ihmisuhalta aivan täpöllä ottaa ritolat pedon kohdatessa!

Testin jälkeen käytiin äitini luona uittamassa piskejä rantsussa. Ricokin oppi näkyy viimeviikonloppuna uimaan kun nyt paineli suoraan veteen pallon perässä JES! :) Armaskin ui todella innoissaan, menihän siihen 5v. mutta nyt voin sanoa että se oikeasti nauttii uimisesta. 



Illalla oli melekosen tän näköstä sakkia:



Ei kommentteja: