perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ehkä Rico sittenkin on pelastuskoira ainesta?

Maanantaina oltiin PEKOtreeneissä parin vko tauvon jälkeen, odotukset ei ollu kovin korkealla, kun Rico ei oo oikein näyttänyt noita älykkyyden merkkejä tän lajin suhteen, mutta pitäähän jokaisella olla joku oma harrastus :)

Oltiin suhmuran vanhan koulun kellarissa, siellä oli erinäisiä hajuja, mitkä mahdollisesti vaikeutti koiran työskentelyä.

Palkkana oli tällä kertaa naudanmahaa - joka selvästi oli pienen miehen mieleen! Ukot kun lähtivät piiloon, Rico jäi huutamaan niiden perään - siis mitä? Ei tähän asti ole oikein ollut kiinnostunut ihmisistä saati palkasta, niin nyt se huuti perään! Vaadin kontaktin sitten lähetys "hae"käskyllä - ja sit muuten mentiin, meinasi tulla emännälle kiire kun ukko meni portaat alas parilla loikalla ja hävisi nurkan taa! Siinä vaiheessa kun minä sain luuni kellarin portaiden päähän Rico oli jo täyttä häkää ensimmäisen ukon jäljellä, ja paikansikin sen vessaan, mutta sitten tuli pieni dilemma, R ei meinannut saada hahmotetuksi mistä haju tulee, tutki tilan ympäri ja sitten poikkesi ulos vessasta - oletin sen luovuttaneen, mutta ei, Rico kävi vaan tsekkaamassa tuliko haju seinän takaa :D Tulihan se, mutta vain viereisestä vessakopista, ei suinkaan koko seinän takaa.  Hienosti kuitenkin palasi vessakopin pariin, eikä lähtenyt tötöilemään käytävää sen pidemmälle. Hetkeä myöhemmin nenä löysikin vessan oven väliin ja eka ukko löytyi! 

Sitten rauhotin, ja uusi "hae" käsky ja taas herra suunnisti suoraan huoneeseen mistä seuraava ukko löytyi. Tämän kanssa Rico hieman ihmetteli, kun ukko oli seinän ja kaapin oven välissä, joten haju nousi ylöspäin. Nenä pystyssä Rico huonetta kiersi ja saikin sitten hienosti paikannettua seinustan jolla ukko oli ja sieltähän se sitten löytyi :)

Siitä sitten taas rauhoitus ja "hae" käsky, ja sitten taas mentiin, Rico päätyi isoon avaraan tilaan jonka toisessa nurkassa oli pari puutavara kasaa, olin pyörtyä järkytyksestä kun R kävi tsekkaamassa kasojen takaa olisiko siellä ketään, sitten kiersi huoneen pari kertaa nenä pystyssä ja eteni. Sitten taisi tulla suljettu ovi,  joka minun piti avata sille. Ovien kohdalla toimin siten, että Ricon pitää jollain tavalla merkata ovi, että se aukeaa, että ihan valmiiksi niitä en availe, tällä hetkellä riittää ihan vain katse tai nenän kosketus mihin vain ovea, siitä isot kehut ja ovi auki. :)

Viimeinen ukko oli pannuhuoneen kaltaisessa tilassa jossa oli iso masiina joka haisi öljyltä . Ukko oli huoneen täyttävän masiinan takana peränurkassa, koska tämäkin tila oli pimeä, vaati ukon löytäminen sen, että koira menisi todella lähelle ukkoa, 2 krt rico  kävi aivan vieressä mutta palasi takaisin huoneen etuosaan. Sitten ukko kuitenkin sieltä löytyi ja Rico sai palkkansa :)

Oikein kiva oli kun koira oli noin taitava  :)

Samaisella reissulla D pääsi pellolle hiukan juoksemaan Tanen ja Edi kääkän kanssa, yritti Ediä haastaa leikkimään- mikähän tuolle on tullu, ei mikään leikkiä tyyppi oo koskaan ollu, mukana kyl tulee muttei leiki kun omien kanssa.

Ei kommentteja: