keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Vähän sitä vähän tätä.




Viikonloppu oli jokseenkin normaalista poikkeava, kun lähdettiin maalle vain Armaan ja Demin kanssa! Rico ei toki kotiin yksin jäänyt vaan lähti bestiksensä Taunon tykö yökylään! :) Ricon viikonlopun edesottamuksista voi lukea täältä (tästä & tästä) :)

Me maalle meniät suuntasimme perjantai iltana suorinta tietä appivanhempien mökille,  jopas nukutti hyvin luonnon helmassa, mökissä ilman sähkö ja juoksevaa vettä! Aamulla kun lähdettiin pihaan aamupalalle sai D vaihtaa juoksu tossut ylle ja juosta pihaan - neiti on oivaltanut, että auton edessä (juoksee pientareella ei keskellä tietä) voi myös mennä , minkä nyt kohtasi jonkun aivopierun ja täydestä vauhdista päätti sännätä metsään ( kanalinnun pesä ja äiti lintu päätti säikähtää ja pyrähtää lentoon), siinä vaiheessa iskettiin talla pohjaan-hah, unohtu lintu pesineen siinä vaiheessa kun Demille tuli kiire emännän perään. Ei toista kertaa enää säntäillyt viikonlopun aikaan metsään, vaan kuuliaisesti jolkotteli tietä etiä päin :D

 
Pihassa käytiin pieni lenkki koirien kanssa, Armaskin sai könkätä kolmella jalalla mukana, siitäkös se riemastui :) aloitettiin myös operaatio kissan raapimapuu! Tästä tulee vielä hieno - kunhan sen jotenkin saa pysymään vakuuttavasti pystyssä :D Appiukko oli siis metästä roudannu hienon puun rungon missä oli vielä paksut juuretkin tallella, joten siitä saa tosi nätin sisustuksellisen esineen! :)




Puunpinnalta poistettiin ensitöiksi kuori, sitten siihen ois tarkoitus varteen laittaa köysi ympäri (paitsi juuret jaa puu pinnalle näkyviin) ja päähän pömpeli mihin kissat vois kiivetä, varteen haluaisin tason mutta taitaa haaveeksi jäädä.



Otettiin Demin kanssa keppejä viikonloppuna taas tehotreeninä, ja ne on jo hienot oikealta puolen ohjattuna, toiselta puolen ei ota onnistuakseen :s Josko sillä juhannuksena loksahtaa kun on monta päivää aikaa hokea asiaa :D

Sunnuntaina sitten otettiin Demillä keppejen lisäksi yksi hakutreeni , vähän haastavampi mitä ollaan tehty ennen. Eli jätin Demin appiukolle ja kaivoin autosta hakupalkat - eli pallot, Demi sekosi siinä vaiheessa jo siinä määrin, että appiukon käsi oli sijoiltaan ja jouduin koiran viemään uudelleen hänelle :D Jätin Demin pihaan, ja lähdin kahden maalimiehen kanssa pienen metsä pläntin takana olevalle pellolle ( jonne D ei siis nähnyt), ja ukot kätkeytyivät pellon eripuolille, olin olevinaan tosi hyvin suunnitellut hommat, että D saisi eka hajun vieraasta maalimiehestä ja löytäisi sen ekaksi ( epäilin, että jos löytää tutun maalimiehen eka, ei enää näe tarpeelliseksi etsiä toista) ja sitten saisin löhetettyä sen uudelleen tutun hajun perään eri suuntaan.

No pellon reunaan kum tultiin ja lähetin koiran, ampui suoraan pellon toiseen päähän ja melko suoralla pistolla tuttu maalimies löytyi ja ilmaisu irtosi! Koira palasi palkan kanssa oitis luokseni, ja lähetin sen sitten haravoimaan toista puolta pellosta, ensin Demi katsoi minua vähän WTF, mutta sitten se lähti loikkimaan peltoa määrätietoisesti edestakaisin ja pian toinenkin ukko löytyi, eka Demi istui eteen, pohti hetken ja sitten aloitti ilmaisun!! Jessss!

Meille tuo oli tosi hieno harjoitus, en ennen ole uskaltanut Demillä edes kokeilla tuota, että piiloon menee useampi + ukot ei lähtiessä innosta koiraa, vaan menivät piiloon siten, ettei koira saa suuntimia. Pakko kai se on luottaa siihen, jotta D on oivaltanut jutun juonen. :) Juhannuksena ajattelin, että ajaltaisimme pihasta pois, ja lähettäisin sen suoraan autolta töihin, ilman että näkee hakupalkkojen vaihtavan emäntää, saattaa olla liian suuri loikkaus, mutta toiaaalta jos se sitten lähteekin siitä ja löytää ukon, niin päästään hurjasti eteenpäin harrastuksen kanssa :)

--
Maanantaina oli Ricon PEKOtreenit, nääh, teki kyllä hienosti töitä ja sai hajun molemmista ukoista, mutta paikannus kusi molempien kanssa, toinen oli viimeviikolta tuttu piilo, josta ukko ei löytynyt sillon, se pitkän yrittämisen jälkeen löytyi tällä kertaa. Sitten oli toinen ukko, joka oli katon rajassa kaapin päällä, sen hajulla pyöri pitkään ja yritti, mutta sitten lopulta löi hanskat tiskiin, vaikka tehtävää helpotettiin ja Rico näki maalimiehen, ei enää halunnut ottaa mitään kontaktia maalimieheen. Tein sitten niin, että kävin Ricon kanssa toisessa huoneessa, palasin ja ekasta katseesta maalimieheen palkkasin koiran itse ( palkkautuu parhaiten minun kanssa leikkimällä) ja sitten haki vielä maalimieheltä palkan. Yhtä nopeasti kyllä ahistus/turhautuminen unohtui mitä tulikin.

Lopuksi otettiin kaikille koirille kevennys, ukko lähti juosten silmien alta piiloon ja koira laskettiin perään! Rico oli ihan täpinöissään, ja häntä tötteröllä paineli ukon perää! Sieltähän se ukko sitten löytyi ja ylivertaisen ihana vinkuva pikkupallo oli palkkana! Tämä kevennys oli todella paikallaan. :)

--

Armaan kinttu voi ihan ok, vielä olis 2vko jäljellä.. Alkaa olla tassu aika heikossa hapessa kun karva kuolee pystyy ja vähän joka puolelta auki, mutta kynsi ei sentään vuoda enää. Yhden lastan Armas onnistui viikonlopun aikaan  katkasemaan - elä kysy, en tiedä.

EDIT! tekstin kirjotin aamulla, ja iltapäivällä avasin Arpun kintun - nyt sitten on kannuskynnen sivusta hankautunut suhteellisen syvälle ihot ja karvat pois, eli on vereslihalla koko kannuksen anturan sivu, JIPPII! Nyt sitten on viiiellää enemmän pumpulia viritelty paketin sisään.

Ei kommentteja: